TRAILER: Matt Damon en Adam Driver vechten tot de dood in Ridley Scott’s hervertelling van een levensecht historisch epos

The Last Duel - Ridley Scott - Matt Damon - Adam Driver trailer

TRAILER: Matt Damon en Adam Driver vechten tot de dood in Ridley Scott’s hervertelling van een levensecht historisch epos

Matt Damon en Adam Driver vechten tot de dood in Ridley Scott’s hervertelling van een levensecht historisch epos. Bekijk hier de trailer van The Last Duel.

De trailer van Ridley Scott’s langverwachte historische drama The Last Duel is nu te zien. De film speelt zich af in het grijs getinte land van het 14e-eeuwse Frankrijk en vertelt het waargebeurde verhaal van een episch duel tussen de Normandische ridder Jean de Carrouges en zijn voormalige vriend en schildknaap, Jacques Le Gris, nadat Carrouges’ vrouw Marguerite Le Gris publiekelijk beschuldigt van verkrachting. Als Carrouges faalt, zal hij niet alleen zijn leven verliezen, maar zal ook zijn vrouw op de brandstapel worden verbrand op beschuldiging van valse beschuldigingen.

“De waarheid doet er niet toe”, vertelt een vrouw aan Marguerite over haar naderende lot. “Er is alleen de kracht van mannen.”

Gebaseerd op het boek The Last Duel: A True Story of Trial by Combat in Medieval France, geschreven door Eric Jager, vertelt de film het verhaal van het laatste officieel erkende gerechtelijke duel dat in Frankrijk werd uitgevochten. Het scenario is geschreven door Matt Damon, Ben Affleck en Nicole Holofcener, met Damon in de hoofdrol als Carrouges en Affleck als graaf Pierre d’Alençon. Adam Driver is de tegenspeler van Damon als Le Gris, terwijl Marguerite wordt gespeeld door Jodie Comer.

Scott regisseerde eerder een ander hoogproductief historisch drama, namelijk de zeer gewaardeerde film Gladiator uit 2000, waarvoor hij een Oscar kreeg voor Beste Film.

The Last Duel wordt door 20th Century Studios uitgebracht en zal op medio oktober in de bioscoop verschijnen.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram