Eerste blik op de nieuwe Off-White x Nike Blazer Low

Off-White x Nike Blazer Low

Eerste blik op de nieuwe Off-White x Nike Blazer Low

Een eerste blik op de nieuwe Off-White x Nike Blazer Low, die in een laag gesneden uitvoering komt en opvallende detaillering.

Off-White x Nike Blazer Low

De samenwerkingsgeschiedenis van Off-White en Nike met de Blazer gaat helemaal terug tot “The Ten” in 2017, maar tot nu toe hebben de twee nooit de Blazer Low ingezet. Tot nu.

De Off-White x Nike Blazer Low, onthuld door Instagram-sneaker leaker wavegod_thelegend, is misschien korter in snit dan zijn hoge tegenhangers, maar hij is gedurfder in stijl en versiering, met een overvloed aan ontwerpmotieven uit het eerdere Off-White x Nike-samenwerkingen.

2021 Off-White x Nike Blazer Low

Het bovenwerk van de schoen is gemaakt van soepel zwart leer met zwarte suède spatborden en teenkappen, en heeft doorschijnende TPE-cirkels op de toebox, voorvoet, middenvoet en hiel – a la de Off-White x Air Jordan 5. Deze ovalen kunnen intact worden gelaten of worden uitgesneden met een scheermesje, waardoor de drager zijn schoenen naar eigen inzicht kan customizen. Er loopt ook een koordachtig groene veter over het bovenwerk, op een manier die doet denken aan de Off-White x Nike Dunk Low, plus een kenmerkende zwarte ritssluiting en Helvetica-tekstbranding op de schoenveters. Meer Helvetica verschijnt waarschijnlijk ook op de mediale middenvoet, maar dit kan niet worden bevestigd, omdat er momenteel slechts een enkele afbeelding van de schoen beschikbaar is. Zichtbare schuimtongen met co-branded tags ronden de bovenste helft af.

Onderop beginnen de middenzolen eenvoudig op de voorvoet, waarna het wilder wordt richting de hiel. Effen zwart rubber maakt plaats voor een omvangrijk tweedelig dempingssysteem, met een langwerpige groene vorm naar de puntige achterkant en een reeks kleine ronde details die doen denken aan Nike ACG’s Terra Humara. Dit stuk wordt begrensd door een klein vleugje blauw en goud gespikkelde details voor een laatste vleugje flair.

Op het moment van schrijven is er nog geen releasedatum voor de Off-White x Nike Blazer Low bekend. De sneakers zullen echter naar alle waarschijnlijkheid tegen het einde van 2021 verschijnen.

 

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram