TRAILER: Nieuwe beelden ‘Dune’ zetten de toon voor spectaculaire interplanetaire oorlog

dune trailer bioscoop

TRAILER: Nieuwe beelden ‘Dune’ zetten de toon voor spectaculaire interplanetaire oorlog

De nieuwe Dune trailer zet de toon voor een spectaculaire interplanetaire oorlog. In de cast zien we Timothée Chalamet, Zendaya, Jason Momoa en meer.

Warner Bros. heeft een nieuwe trailer voor Dune onthuld, geregisseerd door Denis Villeneuve en met in de hoofdrol Timothée Chalamet als Paul, erfgenaam van House Atreides.

De nieuwe trailer opent als Chani (Zendaya) het huidige klimaat van haar woestijnplaneet Arrakis griezelig beschrijft met verbluffende beelden van het afgelegen landschap, onthullend dat de bewoners hebben gevochten tegen het rijk vanwege het bezit van een waardevolle natuurlijke hulpbron die bekend staat als Spice, wat noodzakelijk is voor interstellaire reizen. Te midden van verhitte conflicten neemt House Atreides, aangevoerd door Leto (Oscar Isaac), de controle over de felbegeerde planeet en gaat het een totale strijd aan om de hoofdstad te beschermen.

De Legendary Pictures-film is de nieuwste verfilming van de roman van Frank Herbert uit 1965, na David Lynch’ visie in 1984. Op grotere schaal draait het plot om Paul, de slimme zoon van de edelman met een ongekend lot, die de taak heeft om naar de gevaarlijkste planeet van het universum af te reizen om de toekomst van zijn volk veilig te stellen.

In de film spelen ook Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Sharon Duncan-Brewster, Jason Momoa, Javier Bardem, Dave Bautista, David Dastmalchian, Charlotte Rampling en Stellan Skarsgard.

Dune zou oorspronkelijk in november 2020 in première gaan, maar liep vertraging op als gevolg van de COVID-19-pandemie. De film beleeft nu zijn officiële wereldpremière op het filmfestival van Venetië in september, voordat hij rond de derde week van oktober in de bioscoop en bij HBO Max te zien zal zijn.

Bekijk de Dune trailer bovenaan.

Fotocredits: Warner Bros.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram