Etiquette voor het dragen van een horloge: “Om welke pols?”

Om welke pols horloge dragen etiquette

Etiquette voor het dragen van een horloge: “Om welke pols?”

Om welke pols draag je een horloge? Er bestaan etiquette voor het dragen van een horloge en wij hebben enkele tips op een rij gezet.

Om welke pols horloge dragen etiquette

Wat veel mannen niet weten, is dat er etiquette voor het dragen van een horloge bestaan. Misschien trek jij na het lezen van deze openingszin ook je wenkbrauwen op, maar het is absoluut waar. Hoewel je in zo goed als elke situatie een horloge kunt dragen, zijn er wel degelijk een aantal algemene richtlijnen bij het kiezen van het juiste horloge. Lees maar mee.

Deze richtlijnen voor het correct dragen van een horloge focussen zich met name op welke horloges het best passen bij een verscheidenheid aan situaties en gelegenheden, welk horloge het best past bij een bepaalde outfit en hoe een horloge gedragen dient te worden. We zetten daarom de etiquette voor het dragen van een horloge voor je op een rijtje.

Om welke pols draag je een horloge?

Misschien vind je dit een beetje typische vraag, want wat maakt het nu eigenlijk uit om welke pols je een horloge draagt. Je hebt er twee dus de keuze is aan jou, toch? Niet helemaal.

Volgens de horloge etiquette draag je een horloge aan je niet dominante hand. Dat wil zeggen dat als jij rechtshandig bent – en dus de meeste handelingen met je rechterhand verricht – je het horloge aan je linkerpols draagt en omgekeerd. Veel mensen doen dit van nature eigenlijk al goed, aangezien het best irritant is om een horloge aan je dominante hand te hebben. Een horloge aan je niet dominante hand zit namelijk minder in de weg, beschadigt minder snel en kijkt gemakkelijker, ook als je bezig bent.

Waar plaats je een horloge op je pols?

Soms zie je mensen die hun horloge dermate los om de pols hebben bungelen dat het uurwerk naar beneden hangt. Neem van ons aan dat dit niet de bedoeling is. Het is natuurlijk ook niet zo dat een horloge de bloedtoevoer naar je hand af moet knijpen, maar wel dat het uurwerk in ieder geval netjes boven op je pols blijft liggen. Bungelende horloges of horloges die uit zichzelf eindeloze rondjes kunnen draaien zijn “not done”. Het horloge dient twee tot drie centimeter over je pols te kunnen schuiven wanneer je beweegt. Als algemene regel geldt dat er een vinger tussen je pols en het horlogebandje dient te passen.

Zorg dat je horloge past bij je outfit

Volgens de horloge etiquette is het zaak dat je horloge past bij je outfit. Met andere woorden, het is minder fraai als je strak in het pak met een sporthorloge verschijnt. Bij een formele outfit hoort een formeel horloge. Dit soort horloges zijn vaak gemaakt van een edelmetaal als goud zilver of platina, en passen bij de eventuele overige sieraden die je draagt, zoals bijvoorbeeld een trouwring.

Ben je niet zo kapot van edelmetaal, ga dan voor een horloge met een leren band of een neutraal alledaags horloge. Roestvrij staal is dan een populaire keuze.

Welke Nederlandse horloges voor zowel dames als heren?

Ben jij op zoek naar een mooi nieuw horloge dat aan alle etiquette voor het dragen van een horloge voldoet? Er zijn diverse Nederlandse merken, zoals cluse horloge. Dit is een jong Nederlands merk dat in no time is uitgegroeid tot een van ‘s werelds snelst groeiende horlogemerken. Dit label heeft zowel horloge dames als horloge heren in het assortiment. Mocht je dus op zoek zijn naar een mooi cadeau voor je partner of matching watches, dan ben je bij hen aan het juiste adres.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram