STREAM: Kijk hoe Jeff Bezos en de 18-jarige Nederlander Oliver Daemen naar de ruimte worden gelanceerd in Blue Origin’s NS-16 New Shepard livestream

LIVESTREAM: Lancering Jeff Bezos en Oliver Daemen Blue Origin's NS-16 New Shepard

STREAM: Kijk hoe Jeff Bezos en de 18-jarige Nederlander Oliver Daemen naar de ruimte worden gelanceerd in Blue Origin’s NS-16 New Shepard livestream

Kijk hoe Jeff Bezos en de 18-jarige Nederlander Oliver Daemen naar de ruimte worden gelanceerd in Blue Origin’s NS-16 New Shepard livestream.

Over niet al te lang zal de rijkste man ter wereld, Jeff Bezos, de ruimte in worden gelanceerd aan boord van zijn suborbital Blue Origin-raket. De 82-jarige Wally Funk en de 18-jarige Oliver Daemen uit Nederland vergezellen de Amazon-oprichter. De livestream is inmiddels begonnen en check je hierboven!

Hoewel Bezos technisch gezien niet de eerste miljardair is die de ruimte bereikt in het eigen schip van zijn bedrijf – Virgin’s Richard Branson was hem vorige week voor – is zijn missie nog steeds vrij uniek. Missie NS-16 New Shepard verschilt van de missie van Virgin Galactic omdat het volledig autonoom gaat en menselijke interactie niet vereist is. Dit heeft geleid tot de opvallende bemanning, zoals het 82-jarige luchtvaarticoon Wally Funk en de 18-jarige middelbare scholier Oliver Daemen. Daemen’s vader Joes Daemen, CEO van een private equity firma in Nederland, was aanvankelijk van plan om de trip zelf te maken nadat zijn bod van $ 28 miljoen won, maar koos ervoor om zijn zoon te laten gaan en zo historie te schrijven.

De missie staat gepland op dinsdag 20 juli om 9.00 uur ET. Het team zal hoog genoeg schieten om de kromming van de aarde te zien en microzwaartekracht te ervaren, net voordat ze veilig terugvallen naar de planeet met behulp van parachutes.

Degenen die getuige willen zijn van deze historische gebeurtenis, kunnen de livestream bovenaan bekijken.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram