Mede-bedenker van Dogecoin zegt dat de cryptocurrency nu “gecontroleerd wordt door een krachtig kartel van rijke figuren”

Dogecoin Jackson Palmer cryptocurrency in handen van rijke figuren kartel

Mede-bedenker van Dogecoin zegt dat de cryptocurrency nu “gecontroleerd wordt door een krachtig kartel van rijke figuren”

Mede-bedenker van Dogecoin Jackson Palmer zegt dat de cryptocurrency nu “gecontroleerd wordt door een krachtig kartel van rijke figuren”.

Dogecoin Jackson Palmer cryptocurrency in handen van rijke figuren kartel

Mede-bedenker van Dogecoin, Jackson Palmer, dook onlangs weer op Twitter op om zijn mening te geven over de huidige staat van cryptocurrency.

In een lange, vernietigende draad deelde Palmer opnieuw zijn negatieve kijk op cryptocurrencies, nadat hij de digitale munt in 2013 openlijk “een grap” noemde. Hij merkte op dat “cryptocurrency een inherent rechtse, hyperkapitalistische technologie is die voornamelijk is gebouwd om de rijkdom te vergroten van zijn voorstanders door een combinatie van belastingontwijking, verminderd regelgevend toezicht en kunstmatig afgedwongen schaarste.” In plaats van “decentralisatie” te brengen, wijst Palmer erop dat crypto eigenlijk “gecontroleerd wordt door een krachtig kartel van rijke figuren” die het gebruiken om “nieuw geld te winnen van de financieel wanhopige en naïeve mensen.”

Palmer onthulde waarom hij niet meer de spotlight opzoekt en verklaarde: “cryptocurrency is als het nemen van de slechtste delen van het huidige kapitalistische systeem (bijv. corruptie, fraude, ongelijkheid) en het gebruik van software om het gebruik van interventies (bijv. audits, regelgeving, belasting) technisch te beperken. Interventies die eigenlijk horen te dienen als bescherming of vangnetten voor de gemiddelde persoon.”

Zijn draadje op Twitter wordt beëindigend met: “nieuwe technologie kan de wereld een betere plek maken, maar niet wanneer losgekoppeld van de inherente politieke of maatschappelijke gevolgen.”

Doe jij aan crypto trading en heb jij een wallet met Dogecoin?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram