Dior’s nieuwe B30 sneakers doen denken aan die van New Balance

Nieuwe Dior B30 sneakers

Dior’s nieuwe B30 sneakers doen denken aan die van New Balance

De nieuwe Dior B30 sneakers doen denken aan die van New Balance en ogen als typische dad sneaker.

Nieuwe Dior B30 sneakers

Dior presenteerde in mei een overvloed aan nieuwe schoenenopties als onderdeel van de Resort 2022-collectie, en nu is er meer informatie onthuld over een van die stijlen: de B30. In wezen een typische “dad”-schoen met New Balance vibes, maar dan ietsje duurder, de B30 een klassieke hardloopstijl met eersteklas materialen en een duidelijke prijs.

Er zijn vijf kleurstellingen beschikbaar – wit, zwart, limoengroen, olijfgroen en beige – en elk paar heeft een klassieke mesh-basis met leren overlays op de voorvoet, middenvoet, veterogen en hiel. De zijpanelen zijn verfraaid met een groot ‘CD’-logo – Christian Dior – en de meeste, maar niet alle overlays zijn afgezet met contrasterende lijnen. Verdere branding wordt geleverd door een bolvormige Dior B30-badge op de tong, een Dior-reliëf in reliëf op de tussenzool en een vleugje flair op de hiel. Een no-nonsense mix van EVA en rubber op de tussenzool en buitenzool maakt de look compleet.

Het is geen verrassing dat we nog een ​​geremixte runner van Dior te zien. Thibo Denis, hoofdontwerper van herenschoenen bij Dior, wordt sterk beïnvloed door klassieke atletische stijlen. Travis Scott’s Dior B713, en zelfs het logo van deze B30, zijn rechtstreeks afgeleid van skate-sneakers uit de jaren 90, en bijvoorbeeld de Dior B01 is kennerlijk geïnspireerd door Stan Smith.

Verwacht de Dior B30 sneakers medio oktober in de winkel. De prijs is vastgesteld op € 890.

 Dior B30 sneakers

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram