IN DE SPOTLIGHT: De draadloze Eufy Video Deurbel lijkt waar voor je geld

Eufy Security Video Doorbell

IN DE SPOTLIGHT: De draadloze Eufy Video Deurbel lijkt waar voor je geld

De Eufy Security Video Doorbell lijkt waar voor je geld. De draadloze videodeurbel is slim en biedt verrassend veel handige eigenschappen.

Eufy Security Video Doorbell

Wie op zoek gaat naar een videodeurbel komt er al snel achter dat het toch wel handig is om voor een exemplaar te gaan met goede beeldkwaliteit en misschien ook een draadloze opzet. We willen tevens dat de slimme deurbel gemakkelijk is te installeren en idealiter is voorzien van een serie handige eigenschappen, zoals nachtvisie en een lange batterijduur. Of wij iets kunnen adviseren? Jazeker, want wij ontdekten Eufy’s Security Video Doorbell, en die lijkt te voldoen aan alle wensen.

Eufy is een merk van Anker Innovations, wereldwijd leider op het gebied van mobiele oplaadtechnologie en smart home-producten. Dit Aziatische merk introduceerde afgelopen jaar de Eufy Security Video Doorbell met 2K beeldresolutie. En deze draadloze doorbell beschikt naast haarscherpe beeldkwaliteit over nachtvisie en is voorzien van een batterijduur van maar liefst 180 dagen.

Het belang van een videodeurbel hoeven we je vermoedelijk niet uit te leggen, maar we benadrukken graag nog eens dat het meer is dan alleen het gemak van tweerichtingscommunicatie als er iemand aan de deur staat. Er komt ook een stukje privacy bij kijken. Klein voorbeeld: dankzij de bewegingssensor in een dergelijke slimme deurbel worden ook ongenode gasten gefilmd. Altijd handig!

Eufy Security Video Doorbell maakt indruk

De draadloze videodeurbel van Eufy heeft een slanke vorm, heeft een kunststof behuizing* en werkt zoals gezegd op batterijen. Dit maakt het installatieproces direct een stuk gemakkelijker, want je hoeft niet aan de slag met een boor en het trekken en bevestigen van kabels. Je monteert heel simpel de houder op de door jouw gewenste plek en klikt de deurbel vast. Het kostte ons slechts enkele minuten, waar we toch wel erg content mee waren.

*Het kunststof materiaal van de behuizing heeft een ip65-certificaat meegekregen. De videodeurbel is zodoende stofvrij en sproeidicht, kan tegen een regenbui en garandeert non-stop werking bij extreme temperaturen van -20°C tot 50°C.

Nog even aanvullend over de krachtbron van deze gadget; de videodeurbel heeft een verrassend lange batterijduur. Met slechts één keer opladen kunnen we een half jaar lang gebruik maken Eufy’s slimme bel, zo’n 180 dagen.

Videobellen op hoge kwaliteit

Ondanks de lange levensduur maakt de Security Video Doorbell van Eufy gewoon gebruik van hoge 2K HD beeldresolutie, wat zorgt voor een scherp beeld. De 2K HD beeldresolutie biedt zelfs 2.5x meer helderheid dan vergelijkbare producten. En door de ingebouwde Sony 2K sensor en professionele lens krijgen we zeer nauwkeurige beelden op onze smarthpone of tablet.

Is er overigens vrijwel geen licht? Geen zorgen. De videodeurbel een WDR-functie, waardoor zowel op momenten met veel als met weinig licht scherpe beelden gemaakt worden. Daarnaast is er nachtvisie voor de echt donkere momenten. Een veilig gevoel voor als iedereen slaapt of als je op vakantie bent.

Eufy Security Video Doorbell

De slimme deurbel van Eufy heeft een gezichtsveld van 160 graden (4:3) en een sensibiliteit die je naar eigen wens kunt instellen. Dit zorgt ervoor dat we van boven naar beneden zicht hebben op iedereen die jouw voordeur nadert. Dankzij de slimme AI-toepassingen weet de deurbel bovendien mensen te herkennen en zal hij niet worden ingeschakeld door bijvoorbeeld dieren of wapperende takken.

Als de bel wordt gebruikt in de praktijk, dan is het allereerst voor degene die aanbelt duidelijk dat de bel werkt. De led-cirkel wordt namelijk blauw en er is een geluidje hoorbaar. Afhankelijk van hoe je de meldingen hebt ingesteld, krijg jij een deuntje te horen vanuit de HomeBase en krijg je een melding op je telefoon – desgewenst met camerabeeld erbij.  Aan jou de vraag of je de deur wenst te openen of diegene iets via de speaker wilt mededelen. Ook is het mogelijk een vooraf opgenomen boodschap te sturen. Dankzij de twee-wegaudio kan de bezoeker realtime reageren en zo met je converseren.

HomeBase & app

De Eufy Security Video Doorbell komt met de zogeheten HomeBase. De verbinding over het wifi-netwerk loopt via dit basisstation. Bovendien worden hier gelijk alle opnames opgeslagen – welke via de downloadbare app toegankelijk zijn. Mocht iemand dus de deurbel ongevraagd verwijderen, dan zijn alle gegevens veilig. Een zeer welkome eigenschap!

De HomeBase beschikt over 16GB interne opslagruimte, goed voor zo’n 5.000 korte video-opnamen. Meer ruimte nodig? Er is de mogelijkheid om cloudopslag bij te kopen.

De app adviseren wij sowieso op de smartphone te installeren (niet alleen tablet), zodat je niet alleen opnames kunt bekijken en de bel kunt beantwoorden, maar ook om live mee te kijken met de camera. Als er immers beweging wordt gedetecteerd, dan zal de camera worden geactiveerd. Je kunt de camera ook eigenhandig inschakelen via de app.

Het gebruik van de app verloopt soepel en wijst zich vanzelf. Ontdek hier onder meer het aanpasbare energieverbruik en voeg gezinsleden toe, zodat ook zij de app kunnen gebruiken.

Eufy Security Video Doorbell

Universeel

De slimme bel beschikt over multi user access, is tot 90 meter afstand draadloos te bedienen en werkt met bestaande Anker home-apparaten, zoals de eufyCam 2 zodat je niks mist. Eufy’s doorbell is daarnaast tevens compatibel met Apple Homekit, Amazon Alexa en Google Assistant.

Eufy Security Video Doorbell kopen

Eufy’s slimme en draadloze videodeurbel tikt precies de boxjes aan die voor ons belangrijk zijn bij de aanschaf van een dergelijk product. Onder andere de lokale opslag van beelden is een erg fijne eigenschap.

De prijs is voor ons tot slot eveneens noemenswaardig. Met een prijskaartje van € 199 is deze draadloze bel, kijkend naar alle eigenschappen, zeker betaalbaar. Voor mensen met dit budget is deze video doorbell absoluut een mooie optie.

De Eufy Security Video Doorbell met basisstation is per direct verkrijgbaar bij Coolblue, Bol.com, IP Cam Shop en in alle Mediamarkt-vestigingen.

Eufy Security Video Doorbell

Post a Comment

#Volg ons op Instagram