Dit zijn de duurste steden ter wereld om te wonen als expat

Ashgabat duurste stad ter wereld voor expat

Dit zijn de duurste steden ter wereld om te wonen als expat

De duurste steden ter wereld om te wonen als expat? Ze zijn voor je op een rij gezet, en de duurste stad ter wereld voor expats is een verrassende!

Ashgabat duurste stad ter wereld voor expat

Asjchabad

Het Amerikaanse adviesbureau Mercer heeft zijn jaarlijkse ranglijst van de kosten van levensonderhoud voor 2021 vrijgegeven. Expats opgelet!

De lijst is gebaseerd op het onderzoek naar de kosten van levensonderhoud dat twee keer per jaar wordt uitgevoerd, waarbij meer dan 400 steden worden onderzocht en de prijzen worden geëvalueerd binnen 200 categorieën omtrent goederen en diensten, variërend van huisvesting en nutsvoorzieningen tot schoeisel en tabak. Het onderzoek is bedoeld om multinationals en overheden te helpen bij het bepalen van een juiste vergoeding voor buitenlandse werknemers.

Bekijk hieronder de top tien rankings:

1. Asjchabad
2. Hongkong
3. Beiroet
4. Tokio
5. Zürich
6. Shanghai
7. Singapore
8. Genève
9. Peking
10. Bern

Hoewel de meeste steden duur zijn om in te wonen voor een expat vanwege de hoge niveaus van rijkdomconcentratie, is Ashgabat een uitzondering. De voormalige Sovjet-staat en hoofdstad van Turkmenistan ervaart momenteel namelijk hyperinflatie als gevolg van de lage olieprijzen en de te grote afhankelijkheid van de export van aardgas. Hiermee komt de driejarige lijstaanvoering van Hong Kong als de minst betaalbare stad voor internationale werknemers over de hele wereld ten einde. Beiroet, de Libanese hoofdstad, is een andere uitbijter die 42 posities klom als gevolg van politieke onrust, versterkt door de COVID-19-pandemie en de explosie in de haven van Beiroet. Bovenaan de lijst in Europa, Amerika, Afrika en Australië staan ​​respectievelijk Zürich, New York City, N’Djamena en Sydney.

Ga naar de website van Mercer voor een meer diepgaande blik op de ranglijst van dit jaar.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram