Vleesliefhebbers en koks ontdekken de van Japans staal handgemaakte messen van Forged

messen van forged recensie

Vleesliefhebbers en koks ontdekken de van Japans staal handgemaakte messen van Forged

Uit Japans staal vervaardigd en met de handgemaakt, zijn de messen van Forged momenteel het ultieme keukengereedschap voor chefkoks en vleesliefhebbers.

messen van forged recensie

Tijdens het zomerse weer is er voor wat betreft buiten eten weinig lekkerder dan mooie lappen vlees op de BBQ gooien. Een mooi stuk vlees verdient echter ook om goed behandeld te worden. Dit betekent niet alleen de juist rub of saus, maar zeker ook een goede manier van snijden. Je wilt immers ook dat de textuur optimaal is. Wat dat betreft zijn wij zeer content dat wij de messen van Forged hebben ontdekt. Lees maar even mee!

Het Engelse woord “Forged” betekent gesmeed in vuur. Wat dat aangaand is het heel erg toepasselijk dat de echte vakman op het gebied van koken en de barbecue zweert bij Forged messen. Een fatsoenlijke kok weet immers dat een goede messenset essentieel is.

In 2015 lanceerde Forged zijn eerste messen, middels de twee series Brute en Intense. Het duurde niet lang of zowel koks als hobbykoks in Europa omarmden de handgemaakte messen van Japans staal. Inmiddels bestaat de collectie van Forged uit zes verschillende series messen, waarbij elke lijn zijn eigen look en feel heeft. Het vervaardigen van deze messen is een vak apart.

Forged vertelt: “Het vervaardigen van een Forged mes vergt veel tijd, energie en geduld. De messen worden handmatig gesmeed, gevormd, gehard, geslepen, gepolijst, gewassen en zorgvuldig verpakt. Door het gesmede uiterlijk wat letterlijk wordt gecreëerd door de hamerslag van de maker, heeft iedere mes een unieke uitstraling. Geen mes is hetzelfde. En de gedachte dat na de verkoop van een Forged mes de gebruiker hem vervolgens zelf ‘handmatig’ eigen maakt door hem te gebruiken, slijpen, behandelen, doet het Japanse staal en daarmee de Japanse term wabi-sabi eer aan. De Japanse term staat voor de schoonheid van een voorwerp dat door de jaren en intensief gebruik een eigen karakter verwerft. Zo wordt zelfs iedere Forged mes, waar het ook ter wereld gebruikt, na productie nog unieker.”

BBQ

Wie in de zomer aan vlees denkt, denkt aan grillen. En wie aan grillen denkt, die denkt aan de BBQ. Vuur en passie vormen de rode draad bij het smeden van de bijzondere messen van Forged, en dit is natuurlijk ook zo bij het bereiden van mooie stukken vlees, vis en wat al niet meer. Wat dat betreft is het logisch dat de culinaire wereld graag met een Forged messenset werkt. Je tilt het bereiden van gerechten naar een nieuw hoogtepunt dankzij de scherpheid van de messen en bijkomend snijcomfort. Daarnaast ogen de messen werkelijk fantastisch. Enorm stoer qua design en echt perfect voor de stoere man achter de gril. Het gaat hier daadwerkelijk om keukengereedschap, waarmee je in stijl elk gerecht vervaardigd. Juist ook die mooie lappen die zijn bereid op een BBQ en een verfijnde ‘cut’ verdienen.

Handgemaakt uit Japans staal en voorzien van fraaie lemmeten, zijn we benieuwd welke collectie jou het meest aanspreekt. De messen van Forged zijn deze zomer een prachtig geschenk voor een dierbare of jezelf, waar je enorm lang plezier van zult hebben. Moet je alleen nog even bedenken welk stukje rund je uitkiest bij de kwaliteitsslager.

messen van forged recensie

Post a Comment

#Volg ons op Instagram