6 manieren om een heren chino te stylen

6 manieren om een heren chino te stylen

6 manieren om een heren chino te stylen

Hoe draag je een chino? Wij hebben 6 manieren om een heren chino te stylen voor je op een rij gezet!

6 manieren om een heren chino te stylen

Move over jeans! De heren chino stoot de denim klassieker met gemak van de troon als het om combinatiemogelijkheden gaat. Deze casual pantalon mag er dan basic uitzien, hij heeft heel wat in zijn mars. Afhankelijk van de rest van je outfit verandert de chino van relaxte vrijetijdsbroek in een prima broek voor je sollicitatie. Handig toch? Verder voelt hij heerlijk aan, en gemaakt van 100% katoen heb je het nooit te warm.

Met 1 heren chino creëer je deze 6 looks.

1. Ultieme zomerlook

Met zijn zachte, luchtige stof is een fijne chino alles wat je nodig hebt voor een lekkere zomerlook. Combineer een lichte chino met een linnen overhemd en leren slippers voor een tropische strandlook. Werkdag voor de boeg? Dan is de chino een kantoorproof oplossing tijdens een zweterige dag. Bedekt en toch een stuk luchtiger dan je jeans.

2. Speelse festivallook

Een chino kan best braaf overkomen, maar niet als je net even anders denkt. Met een beetje fantasie draai je zo een festivaloutfit in elkaar. Ideeën nodig? Kies voor een kleurrijk overhemd met korte, opgerolde mouwen of combineer je chino met een grappig statement T-shirt. Met een paar canvas schoenen of toffe sneakers eronder is die chino zo basic niet meer.

3. Klassieke kantoorlook

Stijlvol arriveren op kantoor, maar geen zin in een driedelig pak? Met een chino kies je voor de gulden middenweg. Je creëert een smart look door je heren chino te dragen met een coltrui of nette cardigan. Iets netter? Trek dan een blazer uit de kast en draag er een basic witte blouse onder. Stropdas erbij en klaar ben je. Aan je voeten nette leren veterschoenen of loafers.

4. Warme winterlook

Het handige aan een chino is dat de pantalon luchtig genoeg is voor de zomer en warm genoeg voor de winter. Op koude dagen draag je de nonchalante pantalon in donkergrijs, zwart of cognacbruin. Combineer hem stoer met een grove coltrui en stevige leren boots. Een andere optie is een oversized overcoat en een paar grove sneakers. Een gebreide muts erbij zou ook niet misstaan.

5. Sportieve preppy look

Is preppy meer je ding? Ook hier is de heren chino uitermate geschikt voor. Ga voor een lichte kleur zoals beige of kies voor een chino met een preppy ruitje. Met een contrasterend poloshirt, een nette blouse en een paar canvas bootschoenen of Converse sneakers ga je voor een outfit die klassiek, trendy en sportief tegelijk is.

6. Stoere skatelook

Ook onder skaters zijn chino’s enorm geliefd. Vanwege het hoge draagcomfort misschien? Jazeker, en combineren is makkelijk. Kies voor een oversized model, draag er een losvallend T-shirt op en een paar sneakers zoals Vans of Nikes. That’s it! Op koudere dagen past een opvallend bomberjack of een oversized hoodie perfect.

Het is duidelijk, een chino kan niet ontbreken in de herengarderobe. Heb jij nog geen heren chino in je kast hangen of heb je inspiratie opgedaan voor een nieuwe outfit? Valenci heeft een ruime collectie chino’s voor een fijne prijs. Van preppy geruit tot zomers wit.

6 manieren om een heren chino te stylen

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram