Tom Ford introduceert duurzame horloges met felle nieuwe kleuren

Tom Ford 002 Ocean Plastic horloge

Tom Ford introduceert duurzame horloges met felle nieuwe kleuren

Tom Ford introduceert duurzame horloges met felle nieuwe kleuren. Het Tom Ford 002 Ocean Plastic-horloge is gemaakt van gerecycled plastic uit de oceaan.

Tom Ford 002 Ocean Plastic horloge

Tom Ford heeft drie nieuwe kleurstellingen van zijn Ocean Plastic-horloge gelanceerd, volledig gemaakt van plastic dat is teruggewonnen uit oceanen wereldwijd. Elk van de uurwerken wordt geleverd met verwisselbare gevlochten banden, in zwart, diepblauw, felgeel of warmroze, en is afgewerkt met een matzwarte wijzerplaat.

In een release zei Ford: “Als ik aan de zomer denk, denk ik aan kleuren die er geweldig uitzien bij een zomerse huid. Op een manier zoals badpakkleuren. Warme kleuren.”

Het Ocean Plastic-horloge heeft een zwarte wijzerplaat van 40 mm, witte Super-LumiNova gecoate cijfers, indexen en diamantgeslepen wijzers. De bekleding is gemaakt van saffierglas, terwijl het horloge ook is voorzien van een matzwarte diamantachtige, met koolstof gecoate roestvrijstalen gespsluiting.

Toegewijd om milieuvriendelijk te zijn, is het horloge samengesteld uit 100 procent oceaanplastic dat is verzameld uit oceanen, kustlijnen en stortplaatsen. Bovendien is het transport van de plastic materialen uit de oceaan CO2-neutraal en is de in Zwitserland gevestigde compounding op zonne-energie.

De inzameling is gericht op het aanpakken van plastic afval, dat momenteel jaarlijks bijdraagt ​​aan ongeveer 11 miljoen ton oceaanvervuiling. Elk uurwerk zal het equivalent van ongeveer 35 flessen plastic hergebruiken. “Duurzaamheid wordt voor ons allemaal steeds belangrijker”, merkte Ford op.

Het Tom Ford 002 Ocean Plastic-horloge kost $ 995, een kleine € 840, en is nu exclusief verkrijgbaar bij Tom Ford Boutiques en online op de website van Tom Ford. De roze colorway is ook exclusief verkrijgbaar bij Mr. Porter.

Tom Ford 002 Ocean Plastic-horloge

Tom Ford 002 Ocean Plastic-horloge

Tom Ford 002 Ocean Plastic-horloge

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram