Top 7 tips voor de ultieme aanbieding-dag

7 tips black friday nederland

Top 7 tips voor de ultieme aanbieding-dag

Black Friday is nog ver, maar we hebben alvast een top 7 tips met betrekking tot de ultieme aanbieding-dag. Lees je even mee?

7 tips black friday nederland

Sommigen van ons, veelal onze vrouwen en vriendinnen, wachten het hele jaar op de Black Friday aanbiedingen. In ons hoofd hebben we het idee om die dag de allerbeste prijs te scoren voor een nieuwe tv, slimme luidspreker, of toch die nieuwe Playstation. Hoe zal dit jaar verlopen? En welke tips zijn handig om in overweging te nemen?

Zoals je je kunt voorstellen, kan 2021 enkele unieke uitdagingen met zich meebrengen, met bijvoorbeeld aanzienlijke tekorten in sommige productcategorieën – zoals ongeveer alle producten die een computerchip nodig hebben – en wellicht tevens onduidelijke richtlijnen in verband met Corona. De kans bestaat Black Friday er dit jaar anders uit zal zien dan we gewend zijn. Er is echter één ding dat niet verandert: veel van die deals die zich voordoen als fantastische koopjes zijn niet zo goed als ze eruitzien – en je wilt je niet voor de gek laten houden natuurlijk

Geen zorgen, wij volgen de Black Friday-deals al jaren en we kennen alle trucs. Onze top 7 Black Friday-winkel tips helpen je de beste aanbiedingen te vinden en de frustratie en te hoge uitgaven tot een minimum te beperken.

1: Begin vroeg

We snappen het, hier heb je waarschijnlijk helemaal geen zin in. Maar hoe cliché het ook klinkt, wie het eerst komt, het eerst maalt. Vaak is het verleidelijk om te wachten op de last minute aanbiedingen bij de grote winkels, maar vaak zijn deze kortingen niet per definitie hoger dan de aanbiedingen in begindagen van Black Friday. Hoe langer je wacht, hoe groter ook de kans dat de Playstation 5 met jouw naam erop al is uitverkocht.

  1. Sla normale winkels over en shop-online

Dit lijkt ons een tip die menig man graag opvolgt. Weinig hebben immers zin om in alle drukte de stad in te moeten. Daarnaast is er ook de kans dat de voorraad in een normale winkel snel op is, terwijl die online vaak in overvloeden aanwezig is, en in ieder geval inzichtelijk is. Ook bezoek je thuis vanaf de bank ongetwijfeld meer winkels in een uur tijd dan dat je winkels in de stad in een dag bezoekt.

  1. Gebruik prijsvergelijkers

Je hoeft tegenwoordig niet meer van website naar website te gaan om de beste prijs te vinden. Nee, tegenwoordig is het bezoeken van een enkele website meer dan genoeg. Er bestaan namelijk talloze Black Friday websites die het vergelijkingswerk voor jou doen! Dus doe vooral niet teveel moeite.

  1. Gebruik loyaliteitsprogramma’s

Loyaliteitsprogramma’s in winkels geven vaste klanten vaak vroegtijdig toegang tot kortingsbonnen, uitverkoop acties en promoties, en laten ze vervolgens beloningen verdienen voor wat ze kopen. Op deze manier word je nog beloond ook terwijl je die nieuwe TV koopt.

  1. Social Media

De Facebookpagina’s, Instagram-berichten en Twitter-feeds van je favoriete winkels zijn een geweldige manier om meer te weten te komen over exclusieve deals en promoties. Winkeliers belonen klanten die hun pagina’s ‘liken’ of volgen vaak met speciale berichten over exclusieve Black Friday-kortingen. En natuurlijk zijn teksten, tweets en posts op sociale media een gemakkelijke manier om Black Friday-winkelinformatie met je vrienden te delen.

  1. Maak een budget en houd je eraan

Ja, dit klinkt simpel. Maar Black Friday aanbiedingen zijn deels puur bedoeld om je naar een winkel te leiden of online te winkelen, zodat de winkelier je artikelen kan verkopen die je niet van plan was te kopen. Het is heel gemakkelijk om verstrikt te raken in de opwinding en meer geld te besteden dan gepland. Bepaal van tevoren hoeveel je wilt uitgeven en aan welke Black Friday-inkopen, en doe je best om impulsaankopen te weerstaan, vooral als je niet zeker weet hoe goed een deal is.

  1. Controleer van tevoren al het winkelbeleid

Het is altijd goed om het prijsafstemmings- en retourbeleid van een winkel te kennen. We verwachten dat meer retailers dit jaar specifieke deals op prijs zullen afstemmen. Bijna alle grote retailers hebben een vorm van prijsmatch beleid, en ze breiden dit vrijwel elk jaar uit. Sommige winkels betalen bijvoorbeeld het verschil als je een product vind dat goedkoper wordt aangeboden bij de concurrent.

Ook al is winkelen voor vele mannen niet hun ding. We raden toch aan om de Black Friday dagen toch mee te pakken. Want zeg nou eerlijk, een nieuwe tv om voetbal op te kijken kan toch nooit groot genoeg zijn?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram