TRAILER: ‘Battlefield 2042’ is onthuld en komt met 128 spelers grote multiplayer mode

Battlefield 2042 trailer

TRAILER: ‘Battlefield 2042’ is onthuld en komt met 128 spelers grote multiplayer mode

Battlefield 2042 is onthuld met een speciale reveal trailer. Het futuristische oorlogsspel komt met een indrukwekkende 128 spelers grote multiplayer mode.

Electronic Arts en ontwikkelaar DICE hebben gisteren een officiële trailer gedeeld voor de nieuwste toevoeging aan de Battlefield-serie, genaamd Battlefield 2042.

Het officiële Twitter-account van de gamefranchise deelde dinsdag een YouTube-link die aftelde tot een livestream op 9 juni om 11 uur EDT, om de nieuwe gameplay te onthullen.

In plaats van gebruik te maken van een verreikend, sci-fi landschap, zal Battlefield 2042 zich in de nabije toekomst afspelen met een relatief realistische benadering. Spelers nemen het op tegen personages genaamd “Specialists”, die zullen worden uitgerust met hun eigen unieke eigenschap en specialiteit met volledig aanpasbare uitrustingen. Ontdaan van ruimteschepen en laserkanonnen, onthult de nieuwe visual een hele reeks hedendaagse gevechtstools, waaronder futuristische hovercrafts, ultramoderne straaljagers en hightech drones.

De video van vijf minuten toont grootschalige oorlogsvoering met enorme maps die tot 128 spelers tegelijk ondersteunen, hoewel de consoles van de laatste generatie een maximum hebben aan 64 spelers. De nieuwe game laat een traditionele singleplayer-campagne achterwege en legt in plaats daarvan veel nadruk op multiplayer-modi, bevestigt DICE-manager Oskar Gabrielson aan Games Radar.

In plaats van de gebruikelijke solo-component, zullen er ten minste drie multiplayer-modi zijn, waaronder All-Out Warfare, die de kenmerkende gameplay van Battlefield met grotere maps en meer spelers bevat, evenals “Hazard Zone” en een niet nader genoemde variant. Hazard Zone biedt een teamgebaseerde gameplay met hoge inzetten die “een moderne kijk op de multiplayer-ervaring” biedt en “heel anders is dan de Conquest- of Breakthrough-modi van All-Out Warfare”, aldus een persbericht. De derde game-ervaring, die nog moet worden aangekondigd, is een “liefdesbrief aan Battlefield-fans waar oude spelers zich meteen thuis zullen voelen.”

Battlefield 2042 zal op 22 oktober beschikbaar zijn op PlayStation 5, Windows PC en Xbox Series X, met edities voor PlayStation 4 en Xbox One die op dezelfde dag arriveren.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram