Autodelen ging nog nooit zo makkelijk als met de extreem handige MINI Sharing-app

MINI Sharing auto delen Nederland

Autodelen ging nog nooit zo makkelijk als met de extreem handige MINI Sharing-app

MINI Sharing is MINI’s nieuwe concept voor gedeelde privémobiliteit, ofwel autodelen. De eigen auto delen met vrienden & familie was nog nooit zo makkelijk.

MINI Sharing auto delen Nederland

Volgens vele kenners en trendwatchers stevenen we af op een samenleving waarin we meer dan ooit zullen delen, zo ook onze vervoersmiddelen. De huurscooters verspreid door enkele grote steden zijn hier een mooi en succesvol voorbeeld van. Sharing is caring. Ook ‘s werelds favoriete compacte automerk MINI weet dit en heeft een bijzonder handig systeem geïntroduceerd voor MINI-rijders. Sinds kort maakt MINI Sharing het namelijk makkelijker dan ooit om de eigen auto te delen met vrienden en familie.

MINI neemt stiekem een pioniersrol op zich als het gaat om gedeelde mobiliteit. Met MINI Sharing en de bijbehorende nieuwe app versterkt het premium merk namelijk zijn al leidende rol op dit gebied.

De toekomst van gedeelde mobiliteit is begonnen

Sinds 1 april jl. kunnen klanten in Nederland en Duitsland hun MINI heel eenvoudig en snel delen met vrienden en familie. Ook als je niet in de buurt bent met de autosleutel. Via de app is de namelijk auto te reserveren, te ver- en ontgrendelen en te starten. Je auto delen was dus letterlijk nog nooit zo gemakkelijk.

MINI Sharing is in theorie gemakkelijk te gebruiken. Er is een MINI Sharing-app, beschikbaar voor iOS en Android. Via deze app kunnen familieleden en vrienden worden uitgenodigd als zij de app ook even downloaden. Wie de MINI voor een bepaalde tijd wil gebruiken, stuurt via de app een verzoek. Dit verzoek verschijnt in de kalenderfunctie van de app en de eigenaar van de MINI kan het verzoek daar accepteren en het gebruik van de auto beheren. Klinkt erg handig, toch?

MINI Sharing in de praktijk

De praktijk wijst uit dat MINI het inderdaad slim heeft ingericht. Een half uurtje voor aanvang van de periode waarvoor de MINI gereserveerd is, ontvangt degene die de auto heeft gereserveerd handige informatie over de auto, zoals de locatie en resterende actieradius/laadstatus. Als gebruiker hoef je alleen aan het begin van de gereserveerde periode internetverbinding te hebben. Daarna communiceert de smartphone met de MINI Sharing Module via Bluetooth. MINI Sharing is daardoor ook probleemloos te gebruiken in ondergrondse parkeergarages en op andere plekken met slecht internetbereik. Ideaal!

MINI Sharing werd overigens in 2019 in Madrid al succesvol getest en bijzonder goed ontvangen. Later gebeurde hetzelfde in Barcelona. Na dit succesvolle pilotproject is de autodeeldienst sinds oktober 2020 in geheel Spanje beschikbaar. In Nederland en Duitsland is de dienst beschikbaar sinds april 2021. Alle Nederlandse MINI modellen die vanaf juli 2020 zijn geproduceerd, zijn al uitgerust met de vereiste technologie: optie 5GE – Flexible Car Sharing Preparation.

Iedere MINI Erkend Service Partner kan de vereiste MINI Sharing Module overigens ook achteraf installeren als accessoire, Sharing is dan direct beschikbaar. Rijd je dus een iets oudere MINI, dan kun je gewoon de module laten installeren.

Kosten MINI Sharing

De MINI Sharing Service kost € 365,00 voor de module en het eerste jaar van het abbonement, exclusief eventuele kosten voor het achteraf installeren van de MINI Sharing Module. Verlenging van de dienst kost € 49,00 per jaar.

Geïnteresseerd? Meer informatie is te vinden op de MINI website:
mini.com/mini-sharing

MINI Sharing auto delen Nederland

MINI Sharing auto delen Nederland

MINI Sharing auto delen Nederland

MINI Sharing auto delen Nederland

Post a Comment

#Volg ons op Instagram