In 3,5 uur van Londen naar Newark vliegen met supersonische jet Boom Supersonic

Boom Supersonic jet United Airlines Van Londen naar Newark vliegen in 3,5 uur

In 3,5 uur van Londen naar Newark vliegen met supersonische jet Boom Supersonic

In 3,5 uur van Londen naar Newark vliegen kan vanaf 2029 met United Airlines en diens vloot van supersonische jets. Maak kennis met de Boom Supersonic.

Boom Supersonic jet United Airlines Van Londen naar Newark vliegen in 3,5 uur

Boom Supersonic

Alhoewel niet iedereen fan is van reizen via de luchthaven van Newark – een nieuwe terminal zou eind 2022 gereed moeten zijn – is het wel een hele aantrekkelijke gedachte dat je er binnen 3,5 uur kunt zijn vanaf Londen. Immers, vanuit Newark ben je in een half uurtje in New York. Hier heb je dan wel een supersonisch vliegtuig voor nodig, maar dat is geen probleem, want vanaf 2029 vliegt United Airlines met de Boom Supersonic.

United Airlines maakte donderdag bekend dat het een commerciële overeenkomst heeft gesloten met het in Denver gevestigde ruimtevaartbedrijf Boom Supersonic, voor de aankoop van 15 jets die supersnel kunnen vliegen.

De 15 nieuwe “Overture”-vliegtuigen zullen zich bij de wereldwijde vloot van United voegen zodra ze voldoen aan de veiligheids-, operationele en duurzaamheidsvereisten van United, en er is een optie voor nog eens 25 vliegtuigen. Volgens de luchtvaartmaatschappij wordt Overture “naar verwachting het eerste grote commerciële vliegtuig dat vanaf de eerste dag koolstofvrij is”, en draait het op 100 procent duurzame vliegtuigbrandstof.

Het is de bedoeling dat de jets in 2025 worden uitgerold en in 2026 zullen vliegen. Tegen 2029 zal United het vliegtuig toestaan ​​passagiers te vervoeren. De supersnelle vliegtuigen kunnen vliegen met snelheden van Mach 1,7 – twee keer de snelheid van de snelste vliegtuigen van vandaag – waardoor passagiers in de helft van de tijd op hun bestemming kunnen komen. Onder de honderden mogelijke routes: Newark naar Londen in drie en een half uur, Newark naar Frankfurt in vier uur en San Francisco naar Tokio in zes uur.

Scott Kirby, CEO van United, zei dat de aankoop van deze sonische vliegtuigen in overeenstemming is met de plannen van het bedrijf voor verbeterde duurzaamheid en connectiviteit.

“United gaat door met het bouwen van een meer innovatieve, duurzame luchtvaartmaatschappij en de technologische vooruitgang van vandaag maakt het haalbaarder om supersonische vliegtuigen te omvatten,” zei hij.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram