Voormalig Italiaanse international Fabio Cannavaro veilt zeldzame Patek Philippe Grand Complication voor het goede doel

patek philippe grand complication phillips veiling hong kong cannavaro goed doel

Voormalig Italiaanse international Fabio Cannavaro veilt zeldzame Patek Philippe Grand Complication voor het goede doel

Voormalig voetballer en Italiaans international Fabio Cannavaro veilt een zeldzame Patek Philippe Grand Complication voor het goede doel.

patek philippe grand-complication phillips veiling hong kong cannavaro goed doel

Fotocredits: Phillips

Eén kavel op de aankomende Hong Kong Watch Auction XII van Phillips onderscheidt zich van de andere. Dit is niet alleen omdat het gaat om een zeer zeldzame “Grand Complication”, maar ook door het feit dat een voormalig voetballer het verkoopt om kwetsbare mensen in zijn geboortestad Napels te helpen.

Fabio Cannavaro kwam 136 keer uit voor Italië, maakte deel uit van de WK-winnende ploeg van 2006, en speelde voor teams als Juventus en Real Madrid voordat hij een carrière in het management op zich nam. Tot op de dag van vandaag geeft hij leiding aan voetbalclub Guangzhou in China. Het is dan ook geen toeval dat hij zijn fraaie horloge veilt in Hong Kong.

De Patek Philippe Ref. 5208R is een moderne referentie, die nog steeds voorkomt in de huidige collectie, maar men denkt dat dit de eerste keer is dat een roze gouden exemplaar op een veiling verschijnt. Phillips schat dat Patek elk jaar slechts ongeveer 10 stuks van het model produceert, waaronder een monopusher chronograph, minute repeater en een perpetual calendar.

Cannavaro richtte in 2005 Fondazione Cannavaro Ferrara op samen met zijn broer en collega-profvoetballer Paolo Cannavaro, voormalig teamgenoot Ciro Ferrara en diens broer, Vincenzo Ferrara. De liefdadigheidsinstelling heeft tot nu toe drie miljoen euro opgehaald voor “risicojongeren” en kwetsbare gezinnen in Napels via sport- en onderwijsprogramma’s.

Lot 988 gaat dit weekend onder de hamer tijdens de Phillips Hong Kong Watch Auction XII, met een geschatte opbrengst tussen de $ 705.000 en $ 962.000. Ga jij meebieden op deze prachtige Patek Philippe Grand Complication?

 

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram