Een bootje huren? Click&Boat is het grootste bootverhuurplatform van Europa en is een soort Airbnb voor boten

Click&Boat bootverhuurplatform - Airbnb voor boten recensie

Een bootje huren? Click&Boat is het grootste bootverhuurplatform van Europa en is een soort Airbnb voor boten

Deze zomer een bootje huren in Nederland of daarbuiten? Click&Boat is het grootste bootverhuurplatform van Europa en is een soort Airbnb voor boten.

Click&Boat bootverhuurplatform - Airbnb voor boten recensie

Geheel conform het immer groeiende concept van een “Sharing Economy”, verbindt Click&Boat zowel professionele als particuliere booteigenaren met bootenthousiastelingen over de hele wereld. Met Spanje, Frankrijk en Kroatië als populairste vaarbestemmingen, heeft dit grootste bootverhuurplatform van Europa ook een fraaie vloot in Nederland liggen. Wil je met het mooie weer een bootje huren? Check dan zeker ook even dit handige platform!

Ondanks de versoepelingen is het boeken van die verre droomreis nog steeds niet zonder risico. Het is daarom niet zo gek dat velen onder ons deze zomer de vakantie vieren in eigen land. En wil jij jouw staycation, weekendje weg of vrije dag extra glans geven, dan is een dagje varen natuurlijk een heerlijke optie. Wat dat betreft is bootverhuur met afstand dé veiligste reistrend voor deze zomer. Helemaal nu een bootje huren zo makkelijk online kan worden geregeld.

Boot huren is voor iedereen

Er is weinig wat meer rust en ontspanning brengt dan heerlijk te varen over een mooi meer, kanaal of een rivier. Nederland heeft talloze prachtige vaarroutes en in de zomer bieden dergelijke tochtjes een waar vakantiegevoel. Het is bij uitstek de manier om even te ontsnappen aan de dagelijkse drukke en biedt bovendien een bijzondere manier om het eigen land van een andere kant te leren kennen. En gelukkig heb je een boot tegenwoordig zo geregeld.

Van een boot huren in Friesland en de Friese meren ontdekken tot een sloep boeken voor op de Loosdrechtse plassen om aan te meren bij de terrasjes, het kan tegenwoordig allemaal gelukkig ook heel gemakkelijk dankzij een online bootverhuurplatform zoals Click&Boat, wat de grootste in Europa in zijn soort is en eigenlijk fungeert als een soort Airbnb voor boten.

Airbnb voor boten

Sinds Click&Boat enige tijd terug het Spaanse Nautal overnam, is het bootverhuurplatform goed voor een vloot van meer dan 40.000 boten wereldwijd. In Nederland alleen al hebben we nu keuze uit meer dan 700 huurboten, aangeboden door allerlei soorten booteigenaren, van particulier tot professional. Of ze de vergelijking met Airbnb nu waarderen of niet, het feit dat ook particulieren de gelegenheid krijgen om hun boot te huur aan te bieden trekt een duidelijk parallel. Heb jij een boot liggen? Verhuur ‘m. Wil je een boot huren? Huur dan voordelig een exemplaar van een particulier. Een mooi stukje “Sharing Community”.

Staat een boot huren op de planning, dan zul je zien dat het gebruik van het platform heel simpel is. Ga naar de Click&Boat-website, kies het vertrekpunt, selecteer de gewenste data en geef aan welk type boot gewenst is. Vervolgens krijg je een overzicht met alle beschikbare boten. Van een eenvoudige motorboot tot een mooie zeilboot huren, het kan hier allemaal, in tevens allerlei prijsklassen. Als je budget iets kleiner is, dan zijn er vaak nog voldoende opties.

Leuk weetje: meer dan 75% van de boekingen in 2020 door Nederlandse Click&Boat-gebruikers bedroeg minder dan €500.

Click&Boat bootverhuurplatform - Airbnb voor boten

Een vaarbewijs of ervaring is niet vereist om gebruik te maken van Click&Boat, aangezien je er sloepen, zeilboten, motorjachten en nog veel meer kunt huren, zowel mèt als zonder schipper. Je kunt hierbij kiezen voor enkele uren varen tot een week het water op, uiteraard allemaal afhankelijk van jouw plannen.

Bootverhuur is deze zomer ook ideaal als een last minute uitje, aangezien je zelfs op de dag van vertrek nog een boot kan huren. En aangezien we massaal meer spontane uitstapjes op het water maken – vorig jaar werden namelijk 70% van de boekingen door Nederlandse gebruikers gedaan midden in de zomermaanden juli en augustus – loont het om regelmatig bij Click&Boat te kijken welke mooie bootjes beschikbaar zijn voor een heerlijke vaartocht.

Ga jij deze zomer zelf achter het stuurwiel staan of boek je een schipper erbij?

Post a Comment

#Volg ons op Instagram