5 handige iPhone hacks waarmee je meer uit je toestel haalt

iPhone hacks iphone 12

5 handige iPhone hacks waarmee je meer uit je toestel haalt

Met deze iPhone hacks haal je het maximale uit jouw nieuwe iPhone. Ga naar instellingen en stel bijvoorbeeld de handige back tap in!

iPhone hacks iphone 12

Je hebt smartphones en iPhones. Dat laatste mag je absoluut geen smartphone noemen, tenzij je de gehele Apple community op je dak wil krijgen. Het kan zo zijn dat jij na het sim only abonnement vergelijken nog twijfelt welk model het wordt, maar dat het een iPhone wordt is een grote kans. Heb je het toestel in huis? Dan is het de hoogste tijd om ‘m optimaal te gebruiken.  

Het leuke van een iPhone is dat er redelijk wat hacks beschikbaar zijn om er nog meer uit te halen. De volgende vijf iPhone hacks ken je waarschijnlijk nog niet, dus lees snel mee!

  1. Back Tap

De Back Tap is een wat minder bekende functie, maar daarom niet minder efficiënt. Je kunt hierbij een bepaalde actie koppelen aan een ‘tap’, een klik dus, op de achterzijde van iPhone. Een veel gebruikte app kun je op die manier makkelijk activeren. Denk bijvoorbeeld aan het dempen van het geluid of het maken van een screenshot. Nu zou een iPhone geen iPhone zijn als je er maar één actie aan kunt koppelen. Dus kun je twee acties instellen. De ene werkt met twee taps, de ander met drie taps

Instellen is eenvoudig: Instellingen – Toegankelijkheid – Aanraken – Tik op achterkant.

  1. Selfies

De iPhone is leuk, maar gebruik je de frontcamera vaak, dan zie je dat elke selfie gespiegeld wordt weergegeven. Vreemd genoeg wordt de afbeelding wel correct opgeslagen. Met deze hack voorkom je dat de opname eerst gespiegeld wordt getoond op de display.

Zo doe je het: Instellingen – Camera – Spiegel camera aan voorzijde (schakelaar omzetten).

  1. Picture in Picture

Picture-in-Picture is een handige functie als je niet wil dat de video die je afspeelt het hele scherm vult. Handig als je nog bezig bent met iets anders. Het probleem is dat je die functie wel moet weten te vinden. Dat is ook gelijk het probleem: nog niet alle apps ondersteunen die functie. Je moet dus een beetje mazzel hebben, dus check bijvoorbeeld bij hollandsnieuwe welke opties er zijn. De Picture-in-Picture functie kun je overigens alleen activeren op het moment dat je een video afspeelt.

  1. Meter en waterpas

In de loop der jaren zijn er talloze functies bij gekomen. Mooi natuurlijk, maar ook de oudere functies blijven meestal gewoon bestaan. De meetfunctie en waterpas zijn zulke oude functies die superhandig zijn.

Klein probleem: de meeste iPhone-gebruikers weten niet van het bestaan af. Gelukkig is dit echt makkelijk te vinden. Zoek simpelweg naar ‘meter app’. Gevonden? Mooi! Nu kun je bijna elk voorwerp en elke ruimte opmeten. Beschik je al over de LiDAR-scanner, dan wordt het helemaal een feest. Je kunt dan namelijk tot op de centimeter nauwkeurig meten.

  1. Zo kies je een andere browser of e-mail app

Wat is een iPhone zonder browser? Inderdaad, vrij waardeloos. Natuurlijk heb je de beschikking over de standaard browser Safari, maar wat als je liever de Chrome browser op je iPhone wil hebben als standaardbrowser? Dan zul je de instellingen moeten aanpassen, zodat deze browser automatisch wordt geopend als je op een link klikt via bijvoorbeeld social media of e-mail. Dat geldt overigens ook voor je e-mail app. Normaal gesproken gebruikt je iPhone de standaard mail-app, maar ook dit is aan te passen:

  • Standaardbrowser aanpassen

Download je favoriete browser in de App Store. Ga naar Instellingen – de browser die je wil gebruiken – tik op standaard browserapp.

  • E-mail app aanpassen

Voor je email geldt hetzelfde: Instellingen – de e-mailapp die je wilt gebruiken – klik op standaard mail-app.

Kende jij deze vijf iPhone hacks al?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram