TIPS: Met deze herenjassen zit je deze lente & zomer 2021 helemaal goed

heren jassen zomer 2021 tips trends biker jack

TIPS: Met deze herenjassen zit je deze lente & zomer 2021 helemaal goed

Op zoek naar een nieuwe jas voor het voorjaar en de zomer? Met deze soorten heren jassen zit je deze lente & zomer 2021 helemaal goed!

heren jassen zomer 2021 tips trends biker jack

Waar we vorig jaar een hele lange en stabiele zomer hadden, daar is het richting zomer 2021 opvallend wisselvallig. Heel warm hebben we het nog niet gehad, maar het kleine beetje zon dat op bezoek kwam, moest veelal plaatsmaken voor regen, bewolking en zelfs nog guurdere weertypes. Wat dat betreft is het elk jaar weer een verrassing, dus zorg ervoor dat je over voldoende soorten heren jassen beschikt. Welke dan zoal? Lees maar mee!

Voorjaarsjassen en zomerjassen komen letterlijk in allerlei soorten en maten. Waar jassen voor de winter vrij straight to the point zijn, daar zijn jassen voor het zonnige en warme weer in bijzonder veel varianten verkrijgbaar.

Geen warmte-opnemende materialen, geen dons, maar vooral stoffen die voor een beetje warmte zorgen en tegelijkertijd vooral wind en regen kunnen weerstaan. Twee zaken die ons in Nederland niet onbekend zijn. Ze moeten echter ook weer niet te warm zijn. Een jas ertussenin dus feitelijk. Heb jij al een goede tussenjas heren? Er zijn talloze geschikte opties!

Heren jassen voor de lente & zomer 2021 op een rij

Welke jassen voldoen nu eigenlijk precies aan die wens om beschermd te worden tegen regen en wind, terwijl ze een beetje warmte bieden, maar zeker ook enige vorm van luchtigheid bieden? Wij hebben de belangrijkste lente & zomer 2021 jassen voor je op een rij gezet. We belichten hierbij de klassiekers, dus ze zullen je bekend voorkomen, maar wellicht ontbreken ze nog in jouw garderobe. Heb jij bijvoorbeeld al een mooi alternatief voor de standaard regenjas heren?

Trenchcoat

Deze absolute klassieker mag eigenlijk niet ontbreken in jouw kledingkast. Geheel tijdloos en geschikt voor zowel formele als streetwear outfits, geeft de trenchcoat altijd een stijlvol randje aan jouw voorkomen. Met of zonder ceintuur, vind je deze jas van oudsher veelal in camel, khaki en navy. Tegenwoordig duiken echter ook andere kleuren op, zoals military green en simpel zwart. De trenchcoat is een goed alternatief voor de klassieke regenjas, al adviseren we je wel een parapluutje erbij te gebruiken.

heren jassen zomer 2021 tips trends trenchcoat

Leren jack

Leren jassen zijn er ook in een verscheidenheid aan varianten, maar wij wijzen je vooral graag op het bikerjack. Altijd stoer en bovendien goed open te dragen als het warm is en dicht als de wind loeit, is deze stoere leren jas voor altijd een favoriet. Deze jassen zijn er met talloze hardware details en ceintuur, maar ook heel simpel en vrijwel ton sur ton. Ook in de lente & zomer 2021 staat dit jack geweldig op ripped jeans met luxe sneakers eronder, zoals bijvoorbeeld de Balenciaga Track sneakers. Hoodie eronder en op de koudere uren van de festivals en andere uitjes buiten de deur oog jij messcherp.

heren jassen zomer 2021 tips trends

Bomber jacks & baseball jackets

Alhoewel iets gevoeliger voor trends dan de twee soorten hierboven, zijn de bomber jacks en baseball jackets natuurlijk ook al decennia lang te zien in straatbeelden wereldwijd. We noemen ze even samen, omdat ze qua design elkaar niet veel ontlopen, ondanks dat de de bomber afkomstig is van piloten en de baseball jacket natuurlijk uit het Amerikaanse honkbal. De belangrijke overeenkomsten zijn dat aan de onderzijde, bij de hals en bij de mouwen normaal gesproken een elastische band zit, zodat je middel, hals en polsen comfortabel worden omsloten. Dit houdt de boel warm en op zijn plek.

Natuurlijk is het materiaal waarmee bomber jacks worden gemaakt wel anders dan die van het baseball jack. De eerste is vaak van een gladdere stof, waardoor er qua uiterlijk sprake is van meer glans, en de tweede is vaak van een zachtere stof, zorgen voor een bijna teddy look. Anno nu zie je bij beide soorten heren jassen veel opvallende kleuren, patronen en motieven. De modellen zijn absoluut meer gericht op een casual stijl en zijn ideaal voor de koelere zomeravonden.

heren jassen zomer 2021 tips trends

Spijkerjack

Als we het hebben over tijdloze klassiekers, dan mag het spijkerjack uiteraard niet ontbreken. Door de jaren heen is er behoorlijk geëxperimenteerd met deze jassoort, waarbij men heeft gespeeld met de lengtes, de breedtes en natuurlijk de toevoeging van prints en andere praktische details, zoals de zakken. Persoonlijk zijn wij fan van de ouderwetse getailleerde spijkerjas, eventueel voorzien van mooie branding. Bijvoorbeeld merken als Off-White hebben hele toffe spijkerjacks.

Mochten bovenstaande modellen jassen nu nog ontbreken bij jou thuis aan de kapstok, dan is het de hoogte tijd om hier verandering in te brengen. Een nieuwe zomerjas kopen voor 2021 mag best een prioriteit zijn. Succes!

heren jassen zomer 2021 tips trends

Fotocredits: Bijenkorf

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram