Eerste volledig elektrische Lamborghini verschijnt na 2024 en wordt een tweedeurs GT

Eerste volledig elektrische Lamborghini

Eerste volledig elektrische Lamborghini verschijnt na 2024 en wordt een tweedeurs GT

De eerste volledig elektrische Lamborghini verschijnt na 2024 en wordt een tweedeurs GT. Lees snel meer over project Direzione Cor Tauri.

Eerste volledig elektrische Lamborghini

Lamborghini Terzo Millennio concept

We hebben eindelijk een tijdlijn voor wat betreft wanneer de eerste op batterijen rijdende Lamborghini zou kunnen arriveren. De CEO van het Italiaanse merk, Stephan Winkelmann, heeft officieel bevestigd dat er ergens vóór 2030 een volledig nieuwe volledig elektrische Lamborghini als vierde model zal worden toegevoegd aan de collectie.

Het nieuws werd aangekondigd als onderdeel van Lamborghini’s ambitieuze roadmap voor elektrificatie, die deze week werd onthuld tijdens een evenement in Italië. Het veelzijdige elektrisch rijden-plan van het iconische merk draagt de naam Direzione Cor Tauri (genoemd naar een ster in het sterrenbeeld Stier) en zal het komende decennium in drie verschillende fasen worden uitgevoerd.

Volgens een persbericht is het bedrijf van plan 1,8 miljard dollar te pompen in zijn plan om de line-up te elektrificeren – de grootste investering tot nu toe van de automaker. De strategie is erop gericht om vanaf 2025 de uitstoot met minstens 50 procent te verminderen. “Lamborghini’s elektrificatieplan is een nieuw uitgestippelde koers, noodzakelijk in de context van een radicaal veranderende wereld, waar we onze bijdrage willen leveren door de impact op het milieu te blijven verminderen middels concrete projecten”, zei CEO Stephan Winkelmann in een verklaring. “Ons antwoord is een plan met een 360-gradenaanpak, dat onze producten en onze locatie in Sant’Agata Bolognese omvat en ons naar een duurzamere toekomst leidt, terwijl we altijd trouw blijven aan ons DNA.”

Winkelmann kondigde aan dat Lamborghini zijn assortiment volledig zou elektrificeren aan het eind 2024. Dit zal beginnen met de lancering van de eerste in serie geproduceerde hybride auto van het merk, die in 2023 zal worden onthuld. Lamborghini zal het tegen eind 2024 de weg vervolgen met geëlektrificeerde versies van elk van zijn modellen, waarbij de vervanger van de Aventador en de Huracán plug-in hybrides zijn. “Dit is een grote uitdaging voor het bedrijf, maar het is ook goed nieuws voor ons allemaal”, zei Winkelmann in een interview met Caranddriver.

De vervanger van de Aventador zal nog steeds een V12-motor bevatten, maar hij zal worden geleverd met hybride-assistentie. De Huracán zal zijn V10 verliezen en een twin-turbo V8 krijgen, bijgestaan ​​door een elektromotor. De Lamborghini-baas zei ook dat geen van de twee modellen Lamborghini’s supercondensatorsysteem zullen gebruiken, bekend van de in beperkte oplage uitgebrachte en op de Aventador gebaseerde Sián.

De Urus zal eveneens worden gelanceerd als een PHEV, waarbij zijn aandrijflijn weleens zou kunnen worden gedeeld met de Cayenne Turbo S E-Hybrid. Het vierde model zal tot slot een volledig elektrische EV zijn, de eerste van het merk, en het zal geen hypercar worden. “We willen in de tweede helft van dit decennium een ​​nieuwe modellijn hebben”, zei Winkelmann. “Deze kan niet kannibaliseren wat we vandaag hebben, maar mijn droom is om het beste van twee werelden te hebben, om te proberen een auto te hebben die een vierpersoons tweedeurs is, zoals de GT-auto’s uit de jaren vijftig en zestig.”

Het zal interessant zijn om te zien hoe de traditionele fans van het Italiaanse merk op dit nieuws reageren. Stay tuned voor meer nieuws omtrent de volledig elektrische Lamborghini.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram