TRAILER: ‘The Green Knight’ is episch fantasie-avontuur gebaseerd op tijdloze Arthur-legende

The Green Knight bioscoop nederland trailer

TRAILER: ‘The Green Knight’ is episch fantasie-avontuur gebaseerd op tijdloze Arthur-legende

De nieuwe trailer van ‘The Green Knight’ duikt dieper in het fantasyverhaal rondom een middeleeuwse Arthur-legende. Ga jij de film met Dev Patel kijken?

Het door David Lowery regisseerde middeleeuws fantasieverhaal The Green Knight, geproduceerd door A24, heeft een officiële trailer geïntroduceerd. De film, waarin Dev Patel Sir Gawain (de neef van koning Arthur) speelt, zou zijn wereldwijde debuut maken op het 2020 South by Southwest-festival. Helaas werden de premièreplannen van de film, net als bij veel andere evenementen over de hele wereld, uitgesteld tot deze zomer.

Patel is te zien in een cast met onder meer Alicia Vikander, Joel Edgerton, Sean Harris, Sarita Choudhury en Kate Dickie. De officiële synopsis van de film luidt: “Een episch fantasy-avontuur gebaseerd op de tijdloze Arthur-legende, vertelt The Green Knight het verhaal van Sir Gawain (Patel), de roekeloze en eigenwijze neef van koning Arthur, die een gewaagde zoektocht begint om de confrontatie aan te gaan met de gelijknamige Groene Ridder, een gigantische vreemdeling met een smaragdgroene huid en uitdager van mannen. Gawain vecht met geesten, reuzen, dieven en intriganten, in wat een diepere reis wordt om zijn karakter te definiëren en zijn waarde te bewijzen richting zijn familie en koninkrijk door de ultieme uitdager te confronteren. De visionaire filmmaker David Lowery geeft een frisse en gedurfde draai aan een klassiek verhaal van de ridders van de ronde tafel.”

Regisseur Lowery legde vorig jaar in een A24 podcast-interview uit dat de versie van The Green Knight die vorig jaar op SXSW-festival zou zijn vertoond, in feite niet de laatste cut was. Lowery werkte eerder aan andere projecten met A24, waaronder bovennatuurlijk drama A Ghost Story met Casey Affleck en Rooney Mara in de hoofdrol.

The Green Knight zal medio juli 2021 in de bioscoop moeten verschijnen.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram