In de ruimte gerijpte fles Franse Pétrus-wijn wordt geveild voor 830 duizend euro

In ruimte gerijpte fles Franse Pétrus wijn geveild 830 duizend euro

In de ruimte gerijpte fles Franse Pétrus-wijn wordt geveild voor 830 duizend euro

Een in de ruimte gerijpte fles Franse Pétrus-wijn moet worden geveild voor 1 miljoen dollar, ongeveer 830 duizend euro. Bied jij mee?

In ruimte gerijpte fles Franse Pétrus wijn geveild 830 duizend euro

Christie’s heeft onlangs een privéveiling aangekondigd met een fles Pétrus 2000 die in de ruimte is gerijpt. De fles Franse wijn, gemaakt van merlot-druiven uit de Bordeaux-regio, moet worden verkocht voor $ 1 miljoen – zo’n € 830.000 – en werd naar de ruimte gestuurd als onderdeel van een particulier gefinancierd onderzoek naar voedsel en landbouw.

In november 2019 stuurde Space Cargo Unlimited gedurende 14 maanden 12 flessen wijn naar het internationale ruimtestation ISS. Terugkerend naar de aarde in januari 2021, kreeg de wijn, die 300 miljoen kilometer zonder zwaartekracht aflegde, naar verluidt nog meer bloemige en rokerige tonen. Met slechts één flessenset om te veilen, werden drie flessen geopend om te proeven en de resterende acht zullen worden opgeslagen voor toekomstig onderzoek.

Nicolas Gaume, mede-oprichter en CEO van Space Cargo Unlimited, merkt op dat Mission WISE is bedacht om “te helpen bij het uitvinden van de landbouw en het voedsel dat we nodig hebben op de aarde van morgen.”

De in de ruimte gerijpte Pétrus 2000 zal worden verkocht met een op aarde gerijpte Pétrus 2000 – die normaal voor zo’n € 5.750 wordt verkocht. De opbrengst van de veiling van Christie zal toekomstige experimenten van Space Cargo Unlimited financieren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Christie’s (@christiesinc)


DISCLAIMER: We raden onverantwoordelijk en/of alcoholgebruik door minderjarigen af. Drink verantwoord en legaal.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram