De eerste volledig elektrische auto van Bentley zal een SUV zijn

elektrische Bentley SUV 2025 - audi project artemis

De eerste volledig elektrische auto van Bentley zal een SUV zijn

De eerste volledig elektrische Bentley zal een SUV zijn. Deze elektrische Bentley SUV zal gebaseerd zijn op Audi’s Project Artemis.

elektrische Bentley SUV 2025 - audi project artemis

Bentley heeft bevestigd dat zijn allereerste volledig elektrische auto een SUV zal zijn. In een recent interview met Car Magazine werd de CEO van Bentley, Adrian Hallmark, gevraagd naar het type carrosserievorm van de eerste elektrische auto van het bedrijf, waarop hij antwoordde: “Als je niet in de SUV’s zit, dan ben je nergens.”

De beslissing komt niet als een verrassing, gezien het recente succes van de Bentayga plug-in hybride. Als wordt gekeken naar de manier waarop de ontwikkeling van een volledig elektrisch platform tot stand moet komen, zegt Hallmark dat Bentley zal samenwerken met Audi bij de ontwikkeling van Project Artemis, een initiatief van de Duitse autofabrikant om krachtige, autonome voertuigen te maken.

“Met onze huidige auto’s moesten we grotendeels met de engineering beginnen nadat de platforms waren voltooid”, zei de CEO. “Het verschil is nu dat we met Artemis direct bij het begin erbij betrokken zijn en helpen om het te definiëren. We leiden het niet, maar we zullen er wel voordeel uit halen. ”

“Vooruitblikkend op elektrificatie, zullen we nauwere synergieën hebben met Audi”, voegde Hallmark toe. “Maar we zullen sterke relaties blijven onderhouden met zowel Audi als Porsche, en we zien dit als een kans, niet als een risico. Geen twijfel mogelijk – we gaan elektrificeren. En we moeten de beste manier vinden om dat traject te versnellen, en om de leiding te nemen over de technologie.”

Voorlopig hoopt Bentley tegen 2025 zijn eerste volledig elektrische SUV op de markt te brengen, met als uiteindelijk doel om tegen 2030 volledig over te schakelen naar elektrische voertuigen.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram