Dit mag niet ontbreken bij de volgende verbouwing

man cave thuis bouwen

Dit mag niet ontbreken bij de volgende verbouwing

Staat er een verbouwing op de planning? Begin dan alvast met onze tips over de fundering van jouw eigen man cave.

man cave thuis bouwen

Grijp een volgende verbouwing aan om je woning van een echte man cave te voorzien! Denk aan een ruimte waar je samen met vrienden kunt gamen, waar je de mogelijkheid hebt om samen naar je favoriete voetbalclub te kijken, enzovoorts. Om zo’n man cave vorm te kunnen geven, is het belangrijk om vooraf een plan uit te werken. Hoe ga je bijvoorbeeld om met de verlichting in de ruimte?

Wie thuis een man cave bouwt, moet beginnen bij de fundering. Hierbij komen meer zaken aan bod dan alleen de bar en inrichting. Komt jouw man cave bijvoorbeeld in de schuur of garage, dan zijn een aantal punten van belang. Wat dacht je van isolatie en verlichting?

Blijven we even bij verlichting, dan zijn par example opbouwspots een erg mooie optie in een kleine kamer. Ze creëren namelijk een hele fraaie sfeer. Dat geldt in het bijzonder, wanneer je ze combineert met een bijpassende dimmer. Een goed alternatief voor deze opbouwspots zijn weer de inbouwspotjes. We komen zo terug op verlichting en hun rol binnen het fundament van de man cave.

Plattegrond uitwerken voor je man cave
Het lichtplan voor de man cave is slechts onderdeel van de plannen die je vooraf uit moet werken. Denk bijvoorbeeld ook na over de wijze waarop je de kabels door de ruimte trekt. Op het moment dat je de muur openbreekt bij een volgende verbouwing, heb je de mogelijkheid om deze kabels te trekken. Zo lopen ze niet door de ruimte zelf! Hetzelfde geldt voor het benodigde aantal stopcontacten in de kamer. Deze stopcontacten kun je aansluiten tijdens het openbreken van de wand. Na het afwerken van de muur is het vaak erg lastig om nog stopcontacten te plaatsen. 

Lichtplan voor de rest van je woning 
Wanneer je aan de slag gaat met het aanleggen van de verlichting voor de man cave in huis, is het verstandig om ook direct naar de rest van de ruimtes van je woning te kijken. Door de verlichting in je gehele woning in een keer aan te pakken, ben je ervan verzekerd dat je weer een tijd vooruit kunt! Daarbij komt het de sfeer ten goede, wanneer je bijvoorbeeld kiest voor de eerder genoemde combinatie van led inbouwspotjes en een dimmer. Je kunt de intensiteit van de verlichting met de dimmer aanpassen naar het moment waarop de verlichting gebruikt wordt. In de avond gebruik je een andere intensiteit dan overdag. 

Verbeter de isolatie bij een verbouwing 
Dring je maandlasten terug, door een verbouwing van je woning te combineren met een verbetering van de isolatie. Wanneer je de vloer opnieuw gaat leggen kan het bijvoorbeeld lonen om ook een thermovloer aan te brengen. Zo’n thermovloer voorkomt dat een groot deel van de warmte via de vloer wegstroomt. Dit is zonde! De besparing die een verbeterde isolatie je oplevert kun je gebruiken om te investeren in echte gadgets voor mannen. Denk aan een nieuwe geluidsinstallatie in de man cave, een nieuwe televisie in de slaapkamer, enzovoorts.  

Staat er dus een behoorlijke verbouwing bij je op de planning? Houd dan alvast rekening met je man cave door meerdere vliegen in één klap te slaan.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram