Een eigen bar in huis? Houd rekening met deze vragen!

eigen bar in huis bouwen tips

Een eigen bar in huis? Houd rekening met deze vragen!

Wil je een eigen bar in huis en ben je op zoek naar tips? Wij adviseren je eerst de volgende vragen te stellen en te beantwoorden!

eigen bar in huis bouwen tips

Een bar in huis is natuurlijk bij uitstek de plek voor gezellige avonden met je vrienden. Een comfortabele en sfeervolle plek waar de drank koud staat en je zelf bepaalt welke muziek wordt afgespeeld. Overweeg jij serieus een bar? Stel jezelf dan eerst de belangrijke serie vragen hieronder.

Als je het zou kunnen, dan zou het bouwen van een eigen bar natuurlijk een fantastisch DIY-project zijn. Moet je wel weten wat een hoekprofiel is. Of een U profiel staal. Het vergt immers wel de nodige kennis van belangrijke bouwmaterialen- en accessoires, en bovenal natuurlijk bouwtechniek. Ontbreekt het hieraan bij je, zoek dan een vriend of familie die het project in samenwerking met jou kan doen. Of maak het jezelf gemakkelijk en opteer voor de bouw van jouw thuisbar voor een partij die je kunt inhuren om het voor je te komen doen.

Voordat je echter gaat beginnen aan dit project, zijn er een aantal vragen die beantwoord dienen te worden. Je dient er namelijk achter te komen wat voor jou de perfecte bar is. En aangezien het om maatwerk gaat bij de bouw van een bar in huis, zijn de wensen en mogelijkheden bepalend voor het totaalplaatje vooraf èn achteraf.

eigen bar in huis bouwen tips

Eigen bar in huis: Vraag jezelf af..

Of je het nu zelf doet of met behulp van een specialist, de eerste vraag die jij jezelf moet stellen, is of je een nieuwe of authentieke bar in huis wil hebben. Een nieuwe spreekt voor zich en oogt modern. Het is echter ook mogelijk om voor een oude bar te gaan met authentieke elementen. Vintage, antiek en klassiek zijn termen die een bar kenmerken, en wellicht is dit precies wat jij zoekt. Dit is zeer bepalend voor de voorbereidingen en plannen, dus bedenk allereerst goed hoe jouw bar eruit moet komen te zien qua stijl.

Minstens zo belangrijk is het vraagstuk omtrent de locatie. Met andere woorden, waar wil je de bar plaatsen? Het antwoord op deze vraag heeft natuurlijk veel invloed op de mogelijkheden. Wil je een barretje in de woonkamer of tuin? Of ga je voor een behoorlijke bar in de garage of kelder? Weet je hoeveel ruimte je voor een bar hebt, dan kun je ook gemakkelijker ontdekken of je misschien wel voor een gebruikte, authentieke bar gaat.

Als je de ruimte en stijl in het hoofd hebt, dan is het zaak om te kiezen uit het type bar. Jawel, er zijn meerdere soorten barren, waarbij de vorm kan variëren. Van een rechthoekige bar tot een ronde bar, bedenk goed wat binnen jouw ruimte optimaal werkt. En houd ook rekening met de vraag of je (drank)kasten achter de bar wil hebben staan. Ga je voor de Engelse pub-look, dan zijn er een aantal onderdelen die niet mogen ontbreken.

eigen bar in huis bouwen tips

Hierna volgt de afwerking. Kies je voor een bestaande bar, dan is het al snel duidelijk, maar wil je een op-maat-gemaakte bar, dan heb je nog enige invloed. Kies je bijvoorbeeld voor een massief grenen bar of ga je voor massief hardhout? Laat je de boel rauw en onbehandeld, en ga je zelf aan de slag, of wil je dat de ingehuurde partij de boel verft in de juiste lak? Belangrijke vraagstukken die je vooraf goed moet bepalen.

Een bar is tot slot niet compleet zonder bijbehorende accessoires. Barkrukken, bartafels en caféstoelen maken het geheel af. Ga je zelf op jacht naar authentiek barmeubilair of laat je dit ook over aan de ingehuurde specialist? Houd er rekening mee dat al deze stukken direct invloed hebben op de sfeer van jouw eigen bar thuis. De sfeer die jij graag terugziet dient te matchen met het meubilair.

Als je bovenstaande vragen hebt kunnen beantwoorden, dan ben je behoorlijk gereed om een concreet plan te maken voor de bouw van jouw eigen bar thuis!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram