Bushmills introduceert exclusieve Causeway-collectie in Nederland

Bushmills Causeway 2011 Banyuls Cask

Bushmills introduceert exclusieve Causeway-collectie in Nederland

De exclusieve Bushmills Causeway-collectie is nu in Nederland verkrijgbaar. Ga jij de 2011 Banyuls Cask toevoegen aan de collectie?

Bushmills Causeway 2011 Banyuls Cask

Speciaal voor de echte whiskyliefhebber heeft Bushmills de populaire 2011 Banyuls Cask uit de Causeway Limited Edition-collectie uitgebracht. Deze sensationele whiskey is vanaf heden in een beperkte oplage exclusief verkrijgbaar bij Mitra.

In de oudste whiskeydistilleerderij ter wereld produceert Bushmills al meer dan 400 jaar ‘Ierse whiskey op zijn best’. Dankzij ervaring en ambacht die van generatie op generatie zijn doorgegeven, valt Bushmills zowel wereldwijd als in Nederland in de top 3 van Irish whiskeymerken. Naast de huidige Bushmills range, bestaande uit Original, Blackbush, 10YO, 16YO en 21YO introduceert Bushmills nu ook de exclusieve Causeway-collectie.

Bushmills Causeway Limited Edition

De exclusieve Causeway-collectie is vernoemd naar de Giant’s Causeway. Dit is een rotsformatie in Bushmills, aan de noordoostkust van Noord-Ierland, die bestaat uit zo’n 40.000 basaltzuilen. De rotsen zouden zijn ontstaan bij een vulkaanuitbarsting, zo’n 60 miljoen jaar geleden, en staan sinds 1986 op de werelderfgoedlijst van UNESC. Het is de meest bezochte toeristische attractie van Noord-Ierland, waar wij ooit op uitnodiging van Game of Thrones zijn geweest.

Met de Causeway-collectie komt Bushmills met een gedurfde limited edition lijn die niet alleen de generaties vóór hen eert, maar ook het onvergelijkbare natuurlijke landschap waarin deze whiskey is ontstaan.

Bushmills Causeway 2011 Banyuls Cask2011 Banyuls Cask

In de 2011 Banyuls Cask is het unieke en sensationele karakter van de zeldzame Ierse single malt duidelijk terug te proeven. Na meer dan zes jaar gerijpt te hebben in Oloroso-sherry- en -bourbonvaten is deze single malt door master blender Helen Mulholland in drie jaar afgemaakt in zeldzame Banyuls-vaten. Hierdoor behoort deze sensationele whiskey tussen ’s werelds beste Ierse single malts.

Door de zoete versterkte dessertwijntonen van deze Franse vaten wordt de 2011 Banyuls Cask gekarakteriseerd door een samensmelting van vanille en honing met tonen van zongerijpte perziken en abrikozen. Deze sappige tonen van steenfruit worden in de loop der jaren intenser, warmer en zoeter, alsof ze gebakken zijn. De zoete kruiden van anijs en zwarte bessen barsten door de kenmerkende zachtheid van het honingzoete mout van Bushmills.

Van de 2011 Banyuls Cask is maar een beperkte oplage verkrijgbaar. Sinds 12 april is dit meesterwerk van Helen Mulholland exclusief te koop bij Mitra. Wees er dus snel bij om deze zeldzame Ierse single malt te bemachtigen!

Bushmills Causeway 2011 Banyuls Cask

Post a Comment

#Volg ons op Instagram