KUNST: Het Louvre stelt zijn volledige kunstcollectie gratis online beschikbaar

Louvre stelt volledige kunstcollectie gratis online beschikbaar

KUNST: Het Louvre stelt zijn volledige kunstcollectie gratis online beschikbaar

Het Louvre stelt zijn volledige kunstcollectie gratis online beschikbaar. Bekijk de database van het Franse museum met tablet, smartphone en meer.

 

Musée du Louvre, ofwel het Franse museum Louvre, heeft zijn volledige kunstcollectie gratis en online beschikbaar gesteld. Dit betekent dat we met ingang van heden alle prachtige werken kunnen bekijken via onze laptop, smartphone, tablet en pc.

De nieuwe Collections-database bevat 482.000 werken van het Franse museum, het Musée National Eugène-Delacroix, de sculpturen van de tuinen van Tuileries en Carrousel, plus ‘MNR’-stukken (Musées Nationaux Récupération, of National Museums Recovery) die zijn gevonden na de Tweede Wereldoorlog en werden overgedragen aan het Louvre totdat ze kunnen worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren.

Onderzoekers en kunstliefhebbers zullen blij zijn met de database, omdat ze deze kunnen verkennen door middel van eenvoudige of geavanceerde onderzoeken, inzendingen van elke curatorafdeling en zelfs thema-albums. Er is ook een interactieve kaart die bezoekers zal helpen het Louvre kamer voor kamer te verkennen, en deze zal beschikbaar zijn in het Frans, Engels, Spaans en Chinees. De Collections-database is toegankelijk op tablets en computers, maar werkt het beste op smartphones en zal blijven groeien naarmate museumexperts deze regelmatig bijwerken.

“Tegenwoordig is het Louvre zijn schatten aan het afstoffen, zelfs de minst bekende”, zei Jean-Luc Martinez, president-directeur van het Musée du Louvre, in een verklaring. “Voor het eerst heeft iedereen gratis toegang tot de volledige collectie werken vanaf een computer of smartphone, of ze nu in het museum te zien zijn, in bruikleen, zelfs langdurig, of in opslag. Het verbluffende culturele erfgoed van het Louvre is nu allemaal slechts een klik verwijderd! Ik ben er zeker van dat deze digitale inhoud mensen verder zal inspireren om naar het Louvre te komen om de collecties persoonlijk te ontdekken.”

Bezoek de nieuwe database op de officiële website van Louvre Collections en ontdek jouw favoriete kunstwerken uit het museum gratis online.

Louvre stelt volledige kunstcollectie gratis online beschikbaar

Louvre stelt volledige kunstcollectie gratis online beschikbaar

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram