TIPS: Beginnen met cryptocurrency

Beginnen met cryptocurrency tips

TIPS: Beginnen met cryptocurrency

Beginnen met cryptocurrency? Hoe koop je Bitcoin en Ethereum, en hoe werkt zo’n crypto wallet? Lees maar even mee en ontdek een aantal belangrijke tips.

Beginnen met cryptocurrency tips

We kunnen inmiddels niet meer om cryptocurrency heen. Met name de Bitcoin-berichtgeving vliegt om ons de oren en grote bedrijven zoals Elon Musk’s Tesla zijn volledig overtuigd van de crypto valuta. Ben je dan al te laat om in te stappen? Nee, natuurlijk niet! Maar als je nu wilt starten met je eigen crypto vermogen, dan dien je wel goed voorbereid te zijn.

Een crypto wallet starten is helemaal niet zo complex als je zou denken, ondanks dat je gebruik gaat maken van een bijzonder innovatieve technologie. Je dient je vooraf echter wel goed in te lezen. Het gaat hier immers om serieuze, financiële zaken, waarbij grote winsten aan de orde kunnen zijn, maar ook verliezen. We benadrukken dan ook dat je vooral niet meer moet investeren in crypto, dan je kunt missen. Ondanks dat Bitcoin enorm gunstig oogt, zijn er geen garanties en ben je bezig met kopen, verkopen en dus handelen.

Hieronder hebben we een aantal basisstappen voor je op een rij gezet. Lees deze rustig door en begin dan pas met jouw crypto-avontuur!

Beginnen met cryptocurrency

1. Informeer jezelf tot in de puntjes

Het laatste waar je op zit te wachten, is dat je gaandeweg erachter komt dat er iets fout gaat omdat je iets niet wist. Met andere woorden, omdat jij jezelf niet voldoende hebt geïnformeerd. Verdiep jezelf vooraf in een coin, voordat je overgaat tot aankoop. Natuurlijk, Bitcoin of Ethereum hebben inmiddels een goede reputatie, maar je wilt wellicht ook een goedkopere coin inkopen met de verwachting dat deze ooit nog enorm zal stijgen in waarde.

Dit zoeken naar ‘de nieuwe Bitcoin’ is mooi, en doen we allemaal, maar wees voorzichtig. Vergeet niet dat een munt zo kan worden opgehemeld door groepen mensen vanuit eigen belang, dat je lucht koopt. De koers stijgt door hun enthousiasme, jij koopt de coins en opeens verkopen deze enthousiaste mensen hun voorraad van de coin en daalt de koers aanzienlijk. Je leidt dan vervelend verlies. Had je goed onderzoek gedaan naar de coin, dan had je ontdekt dat je beter had kunnen overslaan. Op internetfora ontdek je veel info en ook het historische koersverloop biedt info. Heeft een coin een grote piek zonder aantoonbare, gezonde reden, dan moet je voorzichtig zijn.

Net als de Bitcoin koers en Ethereum koers, kun je alles goed in de gaten houden. Doe dat dan ook.

2. Kies de coins waarmee je wil starten

Heb je voldoende belangrijke info tot je genomen en begrijp je hoe cryptocurrency werkt? Dan heb je waarschijnlijk ook al een aantal coins op het oog. Ga je voor Bitcoin, de bekendste munt, en reken je op een continuerende waardestijging? Of ga je voor de zogeheten altcoins, waarvan Ethereum een bekende is. Beleggen in deze coins is nooit zonder risico, maar als jij je goed hebt ingelezen, en begrijpt wanneer je wilt aankopen, maar ook wilt verkopen – of HODL’n – dan kun je aan de slag.

Kleine tip: Beginnen met cryptocurrency is spannend en leuk, maar investeer alleen geld dat je kunt missen. Er zijn geen garanties dat je winsten zult behalen. Wees verstandig en denk ook aan je budget verspreid inzetten.

Beginnen met cryptocurrency

3. Open een crypto wallet

Als je jouw favoriete coins op een rij hebt, dan is de tijd aangebroken om te investeren. De coins die je koopt zul je in een wallet moeten bewaren, een digitale opslag voor jouw cryptomunten. Je kunt jouw munten in een enkele wallet bewaren, maar ze ook per coin in een aparte wallet opslaan. Belangrijk is dat je heel goed begrijpt hoe deze wallets werken. Er zit bij crypto geen bank tussen die je eventueel kan ondersteunen, en je hebt een enkel wachtwoord dat essentieel is. Een wachtwoord kwijtraken betekent normaliter dat de wallet voor altijd op slot blijft. Nogmaals, lees je goed in hoe een crypto wallet werkt.

4. Coins kopen

Als jouw wallet gereed is, dan gaat het echt gebeuren. Beginnen met cryptocurrency. Je kunt nu de coins kopen die op jouw lijstje staan. Niet elke aanbieder of online markt heeft dezelfde coins beschikbaar. Sommige verkooppunten hebben meer dan de ander, waarbij er tevens sprake is van wisselkoersen. Een coin kan dus bij de ene plek duurder zijn dan bij de ander. Ook hier benadrukken we graag dat je dus heel goed je huiswerk moet doen. Via welk kanaal kun jij jouw coins betrouwbaar verhandelen? En via welke crypto markt ben je economisch het best uit?

5. Coins verkopen

In de toekomst zal het normaal gesproken bij steeds meer plekken mogelijk zijn om te betalen met crypto, maar voorlopig is het voor de dagelijkse boodschappen nog te beperkt. Dit betekent dat je jouw coins zo nu en dan wilt verkopen voor euro’s, uiteraard het liefst als de koers gunstig is en je dus winst maakt. Check goed hoe je veilig en financieel gunstig jouw munten kunt verkopen.

6. Exchange market

Niet alle coins kun je kopen door geld te storten en te betalen. Sommigen vind je alleen op exchanges, een soort online ruilmarkten. Hier kun je stabiele, gerenommeerde coins als Bitcoin of Ethers inruilen voor de coin die jouw aandacht heeft getrokken. Alhoewel de exchanges heel interessant zijn qua kansen, dien je ook hier goed jezelf in te lezen voordat je gaat participeren. Lees goed hoe alles werkt en doe ervaring op voordat je echt groots gaat inzetten. ‘Daytraden’ kan goede en snelle winsten opleveren, maar de risico’s zijn ook hier aanwezig.

Ga jij nog beginnen met cryptocurrency of twijfel je? Informeer dan ook eens bij mensen in je omgeving die ervaring hebben.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram