Zaterdag 27 maart is het Internationale Whisky Dag en deze whiskycocktails moet je proeven

Whiskycocktails recepten - Internationale Whisky Dag

Zaterdag 27 maart is het Internationale Whisky Dag en deze whiskycocktails moet je proeven

Zaterdag 27 maart is het Internationale Whisky Dag en deze whiskycocktails moet je proeven. Bekijk snel deze twee whiskycocktailrecepten!

Whiskycocktails recepten - Internationale Whisky Dag

De echte whisky-connaisseurs weten als geen ander dat whisky een uiteenlopend smakenpallet kan hebben. Mild en zacht, medium en granig, vol en rijk, krachtig en rokerig. Naast een glas whisky on the rocks is het zodoende ook heerlijk om whisky te gebruiken in een cocktail. En met dank aan de bartenders van Pulitzer’s Bar en Super Lyan hebben we twee geweldige recepturen van whiskycocktails.

Hieronder vind je het het whiskycocktailrecepten van de Beeswax Old Fashioned en de Plum Manhattan, precies op tijd voor Internationale Whisky Dag op zaterdag 27 maart a.s. Met welke van de twee whiskycocktails begin jij?

Cocktails met whisky

Beeswax old fashioned cocktail met whisky

Beeswax old fashioned

Door de bijenwas die hierin zit verwerkt, krijgt deze cocktail een prachtig vol karakter. Deze Super Lyan-editie van de old fashioned cocktail is gemaakt van lokale bijenwas, Millstone Rye en Maker’s Mark bourbon. Wil je deze cocktail zelf uit proberen? Here you go!

Bereiding beeswax whisky: 

Combineer 100g lokale bijenwas met 700 ml van je favoriete whisky. Zet het in een vacuüm zak en sous-vide op 70 graden gedurende 2 uur. Laat het afkoelen en daarna kan je het invriezen. Zeef het door een koffiefilter. 

Ingrediënten Turbando Syrup:

 • 100g ruwe riet / bastard suiker
 • 100g witte suiker
 • 100g water

Ingrediënten Old Fashioned bitters:

 • 50g Angostura bitters
 • 25g Orange bitters
 • 15g Peychaud’s bitters

Bereiding Turbinado Syrup:

Combineer alle ingrediënten in een pan en zet op laag vuur. Verhit tot dat de suiker volledig is opgelost (zorg dat het niet kookt). 

Bereiding Old Fashioned bitters

Combineer alle ingrediënten (je kan ook alleen Angostura bitters gebruiken, maar door de combinatie van alle 3 krijgt je cocktail toch dat beetje extra). 

Bereiding cocktail:

Mix 60ml bijenwas whisky, 7½ml of turbinado siroop en 3 scheutjes van de bitter mix. Roer en zeef over een glas met ijs. Garneer met een geflambeerde sinaasappelschil.

Plum Manhattan cocktail met whisky

Plum Manhattan

In deze specifieke whisky vind je de smaak van vanille, honing en kruiden. De combinatie van de whisky, jenever en de bitters geeft deze cocktail een bold flavour en maakt dit een must-try. Hieronder het recept van Pulitzer’s bar:

Ingrediënten: 

 • 35ml Bulleit Rye
 • 15ml Rutte Old Tom Genever
 • 15m Akasi – Tai Umeshu
 • 20ml Cocchi Americano
 • 1 scheut Boston Bitters
 • 1 scheut Pruim bitters

Bereidingswijze:

Roer alle ingrediënten gezamenlijk met een blokje ijs en zeef in een martini glas. Garneer met een kappertjes bes. 

Post a Comment

#Volg ons op Instagram