Jeep onthult volledig elektrisch Wrangler Concept

Jeep Wrangler Magneto

Jeep onthult volledig elektrisch Wrangler Concept

Jeep heeft een volledig elektrisch Wrangler Concept onthuld. De Jeep Wrangler Magneto EV geeft een impressie van de toekomstige plannen.

Jeep Wrangler Magneto

In een poging om te laten zien dat elektrische voertuigen wel degelijk kunnen bestaan ​​buiten het rijk van de klassieke sedan, heeft autofabrikant Jeep zijn volledig elektrische Wrangler Magneto-concept onthuld.

Aan de buitenkant ziet de Wrangler Magneto eruit als een gewoon 4×4 Wrangler Rubicon-model op gas, maar in werkelijkheid werkt de auto volledig op batterijen. Om de Magneto de reguliere Wrangler-carrosserie te laten behouden en zijn elektrificatie te verzekeren, kon Jeep de elektromotoren niet zoals gewoonlijk direct op de assen plaatsen. De motor, een opgewaardeerd model met axiale flux, bevindt zich onder de motorkap en omvat een handgeschakelde zesversnellingsbak en een verdeelbak met twee snelheden.

Het EV-model heeft een elektromotor en koppel dat vergelijkbaar is met de reguliere Pentastar V6-motor van de Wrangler en zal naar verwachting ongeveer hetzelfde koppel en 285 pk leveren. Met de Magneto is een acceleratie van 0 naar 100 km/u mogelijk in 6,8 seconden, mogelijk gemaakt door vier batterijpakketten die worden gebruikt om een ​​800-volt elektrisch systeem van stroom te voorzien.

Omdat veel van de specificaties hetzelfde zijn als die van een gewone Wrangler, kan de Magneto net zo presteren als zijn tegenhangers op gas. Het belangrijkste verschil is dat bestuurders met de Magneto in de eerste versnelling kunnen schakelen zonder de koppeling, aangezien de motor stationair draait bij 0 tpm. Met regeneratie is het schakelen van versnellingen vermoedelijk ook veel soepeler dan bij eerdere versies.

Er staan weliswaar geen elektrische auto’s in, maar heb je de top 10 duurste auto’s ter wereld ooit al gezien?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jeep (@jeep)

Hoewel dit slechts een eenmalig concept is, hoopt Jeep de interesse van klanten in deze elektrische richting van het automerk voor de toekomst te peilen. De Jeep Wrangler Magneto werd samen met verschillende andere concepten en custom voertuigen onthuld tijdens de jaarlijkse Jeep Easter Safari, een offroad-evenement in Moab, Utah. Het valt nog te bezien of Jeep binnenkort een Wrangler EV op de markt zal brengen.

Jeep Wrangler Magneto

Jeep Wrangler Magneto

Jeep Wrangler Magneto

Jeep Wrangler Magneto

Jeep Wrangler Magneto

Post a Comment

#Volg ons op Instagram