Volgens de gulden snede is de Ferrari Monza SP1 ’s werelds mooiste auto

Ferrari Monza SP1 mooiste auto ter wereld volgens gulden snede

Volgens de gulden snede is de Ferrari Monza SP1 ’s werelds mooiste auto

Volgens de gulden snede is de Ferrari Monza SP1 de mooiste auto ter wereld. De wetenschap spreekt zich ook uit over de volledige top tien mooiste auto’s.

Ferrari Monza SP1 mooiste auto ter wereld volgens gulden snede

Je hebt geen wetenschap en wiskunde nodig om te beslissen welke auto je de mooiste ter wereld vindt, toch? Dit is echter precies wat automagazine Carwow wel heeft gedaan. Met behulp van de 2500 jaar oude wiskundige gulden snede analyseerde Carwow 197 van ’s werelds krachtigste prestatieauto’s van de afgelopen 70 jaar om te beslissen welke auto de mooiste was. De wetenschap kwam uiteindelijk uit bij Ferrari’s Monza SP1 uit 2019.

De gulden snede is een methode die wordt gebruikt om ‘perfecte verhoudingen’ te meten, iets dat de Monza SP1 in overvloed heeft. Bovendien toonden de bevindingen aan dat de limited edition bolide (slechts 500 stuks) “de prestatieauto is die wereldwijd het dichtst bij wiskundige ontwerpperfectie” ligt, met een verhouding van 61,75 procent.

Ferrari’s Monza SP1 is de enige auto in de top tien die in het afgelopen decennium is ontworpen, met de tweede plaats voor de Ford GT40, de derde voor Ferrari’s 330 GTC Speciale, en van de vierde tot de tiende plaats zien we de Lotus Elite, Ferrari 250 GTO, Chevrolet Corvette C2 (Stingray), Ferrari 330 P4, Alfa Romeo Alfetta, Lamborghini Miura en de Maserati Indy.

Gulden snede

De schoonheid van de Ferrari Monza SP1 werd ontcijferd met behulp van de gulden snede, op een vergelijkbare manier die je aantreft in Michelangelo’s The Creation of Adam op het plafond van de Sixtijnse Kapel, waarbij 14 unieke punten aan de voorkant van elke auto zijn uitgezet op gebieden zoals de koplampen, de buitenspiegels en de hoeken van de voorruit. De afstand tussen elk van deze punten werd gemeten en vervolgens in een computer ingevoerd om te bepalen hoe dicht ze bij de gulden snede zaten.

Kortom, Carwow onthulde dat vier van Ferrari’s auto’s in de top tien van mooiste supercars ter wereld zijn beland. Ga voor de volledige lijst van 100 naar de website van Carwow.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram