Tissot blaast jaren ’70 PRX-collectie met slimline geïntegreerde armband nieuw leven in

Tissot PRX 40205

Tissot blaast jaren ’70 PRX-collectie met slimline geïntegreerde armband nieuw leven in

Tissot blaast de PRX-collectie met slimline geïntegreerde armband uit de jaren 70 nieuw leven in. De nieuwe Tissot PRX 40205 is nu verkrijgbaar.

Tissot PRX 40205

Tissot herlanceert zijn PRX-sporthorloge met geïntegreerde armband van roestvrij staal, met plannen om het ontwerp uit te laten groeien tot een collectie op zich. Wat vind jij van dit nieuwe Tissot-horloge met roots in de jaren zeventig?

In de jaren zeventig zijn het in principe Audemars Piguet en Patek Philippe die de markt voor luxe roestvrijstalen sporthorloges hebben gecreëerd, maar tegen het einde van het decennium hadden veel merken hun eigen kijk op het geïntegreerde armbandhorloge.

De PRX van Tissot kwam uit in 1978, met de P en R voor ‘Precise and Robust’, terwijl de X refereerde aan de waterdichtheid van het model van 10 atmosfeer druk of 100 meter diepte.

Nu is de PRX terug als de PRX 40205, een quartzhorloge van 40 mm – Tissot heeft een automatisch model met de Powermatic 80-beweging van Swatch Group in de maak – gepresenteerd met drie verschillende wijzerplaten.

Tissot PRX 40205

Het Tissot PRX-ontwerp doet herinneren aan een aantal andere ontwerpen uit het tijdperk waarin een ronde ring werd gebruikt bovenop een brede, afgeplatte tourneau- of tonvormige kast en een mix van hoogglans gepolijste en satijn geborstelde afwerking, zoals de Vacheron Constantin 222 of de Rolex Oysterquartz.

De vlijmscherpe lijnen van de PRX profiteren van de verbeteringen die de afgelopen 40 jaar in fabricagetoleranties zijn doorgevoerd. Door de wijzers dichter bij het horlogeglas te monteren, lijkt de PRX slanker dan hij in werkelijkheid is.

Tissot presenteert twee moderne modellen met zwarte en blauwe sunray geborstelde wijzerplaten met vernikkelde uurmarkeringen en wijzers, terwijl een verticaal geborstelde zilveren wijzerplaat met roségoudkleurige uurmarkeringen en wijzers is geïnspireerd op de oorsprong van het horloge eind jaren ’70.

De PRX is nu verkrijgbaar via Tissot en kost € 370,-.

Tissot PRX 40205

Tissot PRX 40205

Tissot PRX 40205

Tissot PRX 40205

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram