De robuuste én slanke Cat S52 smartphone is perfect voor de man in actie

Cat S52 smartphone recensie

De robuuste én slanke Cat S52 smartphone is perfect voor de man in actie

De robuuste én slanke Cat S52 smartphone is perfect voor de man die veel in actie moet komen op de werkvloer en in zijn vrije tijd.

Nog niet heel lang geleden waren wij lovend over de oersterke S42 smartphone van Cat. Wist je echter dat er inmiddels ook een S52 op de markt is? Dit eveneens robuuste, maar tevens slanke toestel draait nu al enige tijd mee, maar verdient gezien zijn fijne eigenschappen wat extra aandacht. Jouw volgende smartphone?

Cat introduceerde de S52 als een stevige, “rugged” telefoon die zonder moeite bestand is tegen stof, water en valpartijen. De smartphone oogt robuust en is dat ook, dankzij een enorm sterke behuizing. Desalniettemin is de S52 verrassend slank en relatief licht. Volgens Cat zelf is het ‘t dunste robuuste toestel ooit.

Cat S52

Alhoewel al meer dan een jaar op de markt, is de Cat S52 het benoemen nog eens waard. Het Android-toestel is slechts 9,69 millimeter dik, weegt slechts 210 gram en valt op door zijn rubberen, aluminium behuizing met metalen knoppen. Op de plekken waar je normaal gesproken de telefoon vasthoudt zijn ribbels toegevoegd voor extra grip. De handligging is dus erg prettig.

De Cat S52 komt daarbij met een 3,5 mm audiojack en een usb-c aansluiting, waarmee een hoop consumenten gelukkig zijn. Je oordopjes kun je dus gewoon met een kabel aansluiten om muziek te luisteren.

Het 5,65 inch-scherm van de Cat S52 is niet heel groot, maar is voor veel consumenten voldoende. De HD-resolutie van 1440 bij 720 pixels is wellicht iets aan de lage kant, maar voor hen die niet per se films hoeven te streamen op de telefoon is het naar behoren. Wat weer een enorm pluspunt is, is dat het paneel een Corning Gorilla Glass 6-bescherming heeft. Dit toestel kan dus tegen een stootje.

Getest en beschikt gevonden

Cat Phones claimt – na uitvoerig testen – dat de Cat S52 een krachtpatser is. Zo overleeft de smartphone bijvoorbeeld een val van 1,5 meter op beton. Daarnaast is de telefoon bestand tegen flinke temperatuursverschillen, van -30 tot +65 graden Celsius. Bovendien is de S52 stof- en waterdicht, en tevens voorzien van de IP68-certificatie. Met waterdicht bedoelen we overigens echt waterdicht. Zo kan het toestel tot anderhalve meter diep ruim een half uur onderwater blijven.

De militaire graad van bescherming (MIL-STD-810G) die het heeft, is een bekroning die de telefoon te danken heeft aan het succesvol blootstellen aan thermische schokken, de eerder genoemde extreem hoge en lage temperaturen, vibratie- en tuimeltests, en tot slot zoute nevel.

De Cat S52 is dus geschikt voor heel veel beroepenvelden – van bouwvakkers tot artsen in gevaarlijk gebied – waarbij fysieke arbeid en risicovolle omstandigheden aan de orde zijn. Het, indien nodig, snel en onder druk openen van de smartphone geschiedt trouwens heel simpel via de vingerafdrukscanner aan de achterkant.

Cat S52 smartphone recensie

Handig om te weten

De Cat S52 beschikt over een 2,3 GHz octa-core-processor van chipmaker MediaTek, de Helio P35. Daarnaast heeft de S52 4 GB aan werkgeheugen – benodigd voor multitasking – en 64 GB opslag. Dit is allemaal niet heel indrukwekkend als je het vergelijkt met premium telefoons, maar dat maakt niet uit. Met de S52 maak je een hele bewuste keuze voor betrouwbaarheid en veiligheid. De prijs is bovendien uitstekend voor alle extra eigenschappen.

De 3100 mAh accu gaat dankzij het kleinere en lagere resolutie scherm langer mee dan je zou verwachten. Opladen gaat snel via de 18 watt-oplader.

De camera is uiteraard altijd een onderwerp bij smartphones. Bij dit soort “rugged” telefoons is de camera vaak een ondergeschoven kindje, maar CAT wilde daar graag its aan doen. Zelf noemt de telefoonmaker de camera van de S52 “de beste in zijn klasse”. Er is een 12 MP sensor van Sony met een f/1.8 diafragma aanwezig. Weinig mis mee inderdaad, en goed te gebruiken onder de juiste lichtomstandigheden. Verder is het wel ietwat beperkt opgesteld qua extra mogelijkheden, met Foto, Video en Portret. Wat tegenwoordig wel vaak het geval is, is dat telefoon een telecamera en/of een groothoekcamera hebben. Dit is niet zo bij de S52. De front-camera is een exemplaar van 8 megapixel.

Cat S52 kopen

De Cat S52 is bij uitstek een smartphone die zich leent voor mensen met specifieke beroepen. De unieke eigenschappen zijn talrijk en kwalitatief goed. Verwacht geen premium smartphone, want daar betaal je niet voor. Wat je wel krijgt is echter een klasse apart, met een robuuste telefoon die de hele wereld aankan.

De cat S52 koop je nu voor € 381,- via de officiële webshop. Een hoesje kopen is trouwens voor dit toestel niet noodzakelijk, zoals je ongetwijfeld begrijpt.

Cat S52 smartphone recensie

Cat S52 smartphone recensie

Cat S52 smartphone recensie

Cat S52 smartphone recensie

Post a Comment

#Volg ons op Instagram