WONEN: Tips voor een stoer & mannelijk interieur

tips industrieel & mannelijk interieur

WONEN: Tips voor een stoer & mannelijk interieur

Bekijk onze tips voor een stoer & mannelijk interieur en blaas je inrichting nieuw leven met industriële vibes of geef jouw nieuwe woning karakter.

tips industrieel & mannelijk interieur

Het is vaak met één blik op het interieur te zien of er een alleenstaande man of vrouw woont. Uiteraard zijn er uitzonderingen, maar de kans dat je in een echt mannenappartement een schaal met felgekleurde drijfkaarsjes ziet, is niet groot. Dan is er waarschijnlijk al een vrouw in het spel die de ooit zo mannelijke inrichting stapje voor stapje aan het verzachten is. Waar kies je voor bij een interieur dat echt bij een man past?

Lees maar mee waar jij aan kunt denken voor een mannelijk interieur!

1. Steigerbuizen

Net als steigerplanken vinden ook steigerbuizen steeds meer de weg naar het interieur. Steigerbuizen kan je echt overal voor gebruiken en je kunt er van alles van maken. Een boekenkast is extra stoer als je die maakt van steigerbuizen en wat oude maar stevige planken. Maar is is nog veel meer mogelijk, zoals tafels en stoelen. Ook hoeft niet alles functioneel te zijn, laat bezoekers zich maar afvragen wat jouw bedoeling is met deze buizen.

2. Hout

In een manlijk interieur hoort gewoon hout. Met houten lamellen geef je de ruimte meteen al een heel bijzondere look. Lamellen bieden je voldoende licht als het nodig is, maar ook privacy op de momenten dat je dit nodig hebt. Door met het licht te spelen kun je de ruimte ook direct heel romantisch maken als het bezoek heel speciaal is. Maar behalve afgewerkt hout is er ook altijd ruimte voor ruw hout. Een tafelblad mag er best net uitzien alsof het net door een houthakker uit een boom is gehaald. Ook voor de vloer is hout een mooie optie, maar dan wel een vloer die al wat mee heeft gemaakt.

tips industrieel & mannelijk interieur

3. Leer

Alleen met metaal en hout ga je het niet redden om een kamer ook comfortabel te maken. Daarvoor is er een heel simpele oplossing: Leer. Dit materiaal oogt zeer stoer en is daarbij ook zeer comfortabel. Een leren bank hoeft niet altijd een Chesterfield te zijn om stijlvol te ogen. Verre van zelfs! Voor een manlijk interieur kies je wel donkere kleuren en geen wit. Als contrast mag er best een wit accessoire worden gebruikt, maar overdrijf niet.

4. Accessoires

In een manlijk interieur zijn ook andere zaken meteen te herkennen. Uiteraard hoort er een grote koelkast bij en een drankenkast geeft ook altijd een mooi accent. Bovendien is het gewoon lekker praktisch voor een whisky of cocktails aan huis. Wellicht heb je ruimte voor een echte houten bar, en als dat niet lukt, ga dan voor een mooie wereldbol als huisvesting van je speciaalste flessen. Geen kitscherig exemplaar met licht, maar een retro globe zoals die vroeger op school werd gebruikt. Bij andere zaken denk je ook eerst aan de indruk die een accessoire maakt op je bezoekers, bijvoorbeeld bij schilderijen of canvas voor aan de muur.

Afwerking mannelijk interieur?

De industriële inrichting is helemaal in en wordt voornamelijk als mannelijk qua stijl gezien. Heel stoer. Een buis op het plafond hoeft niet weggewerkt te worden, en ook originele delen zoals een bakstenen muur kun je perfect gebruiken bij jouw interieur. Belangrijk is altijd wel dat ook zonder afwerking je niet moet vergeten om de woning comfortabel en veilig te houden. Leidingen moeten uiteraard goed functioneren en niet voor gevaar zorgen.

Heb je niks met bovenstaande tips, dan is dat geen probleem. Jij beslist immers wat een huis tot een thuis maakt!

tips industrieel & mannelijk interieur

Post a Comment

#Volg ons op Instagram