Deze Herenkleding Trends Lente/Zomer 2021 mag je niet vergeten

Herenkleding Trends Lente/Zomer 2021

Deze Herenkleding Trends Lente/Zomer 2021 mag je niet vergeten

Wat zijn de Herenkleding Trends Lente/Zomer 2021? Wij hebben een aantal van de belangrijkste mannen mode 2021 trends voor het voorjaar op een rij.

Herenkleding Trends Lente/Zomer 2021

Terwijl het voorjaar zich al mondjesmaats laat zien, is het de hoogste tijd om onze garderobe van nieuw leven te voorzien. Kledingstukken die wellicht te groot of te klein zijn, maar ook items die je misschien niet meer zo mooi vindt. Met wat gaan we de kledingkast aanvullen? Laat je inspireren door de Herenkleding Trends Lente/Zomer 2021!

De kledingtrends voor mannen voor het voorjaar 2021 laten zich kenmerken door een aantal specifieke materialen, pasvormen, kleuren, prints en dessins. Lees maar mee!

Herenkleding Trends Lente/Zomer 2021

Laten we vooropstellen dat je lekker moet dragen waar jij je comfortabel in voelt. Dat neemt echter niet weg dat nieuwe modetrends voor heren in 2021 wel inspirerend kunnen zijn. Wellicht zit er wel iets tussen waar je verrassend happy van wordt. Daarnaast is het prettig om te zien dat ook weer meer rekening wordt gehouden met het milieu, getuige de eerste lente/zomer 2021 herenkledingtrend hieronder.

Duurzame & organische materialen

In 2021 zullen steeds meer merken inzetten op duurzaamheid en organisch binnen de productie van hun kleding, accessoires en zelfs diverse modellen sneakers. Dit betekent dat het productieproces op een duurzame wijze dient te verlopen – met oog voor het milieu – en dat de stoffen die uiteindelijk gebruikt worden bijvoorbeeld organisch zijn. Wat dat betreft kunnen we in de lente/zomer 2021 veel luchtige materialen verwachten, zoals usual suspects linnen en organisch katoen. Ook gaan we meer liquid cotton zien, wat soepel, zacht en bijzonder luchtig is, en zodoende een hoog draagcomfort kent.

Loose Fit als pasvorm

De slim fit en skinny pasvorm domineren de afgelopen jaren steeds minder, en ook binnen de herenkleding trends lente/zomer 2021 zien we dat losse fits steeds meer naar voren komen. Oversized kleding, zoals t-shirts, verschillende soorten jassen en overhemden, en een verschuiving die meer richting regular fit gaat verwelkomen we dit voorjaar nog meer dan in 2020.

Kleurenpalet 2021 met veel pastel

De trendkleuren voor heren zijn voor de lente/zomer 2021 vooral pastel. Dit betekent zachtere kleurtonen en veel effen kleuren. Daarnaast zullen ook de zogeheten nude kleuren van de partij zijn, met bijvoorbeeld nootkleurige tonen. Deze twee ontwikkelingen in acht genomen doen ons sterk denken aan het favoriete kleurenpalet van Kanye West voor zijn YEEZY-kleding. Overigens kun je in je garderobe gerust plek inruimen voor primaire kleuren, veel soorten groen, petrol en een enkel accent in neonkleuren.

Prints iets genuanceerder

We gaan meer uni- en effen kleuren zien, waarbij een enkel randje zal worden toegevoegd qua prints. De Herenkleding Trends Lente/Zomer 2021 op dit gebied brengen ons zeevaart als inspiratie, waarbij we kunnen denken aan bijvoorbeeld de matrozenstreep – blauw & wit – en enakers.

Formeel meer ontspannen

Bovenstaande Herenkleding Trends Lente/Zomer 2021 gelden zeker niet alleen voor casual kleding, want ook binnen formele kleding zien we verschuivingen. Zo kunnen we iets meer ontspannen zijn als het gaat om onze strakke, zakelijke kledij. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de nog altijd in opkomst zijnde jog suits, kostuums die veel comfortabeler zitten dankzij het gehalte stretch in het gebruikte materiaal, vergelijkbaar met een joggingpak. Zomerpakken moeten luchtiger en comfortabeler dan ooit worden.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram