Zo helpt een camera jou bij het beveiligen van je huis

camera beveiligen van je huis tips

Zo helpt een camera jou bij het beveiligen van je huis

Wil je thuis beveiliging? En wil je zien wie er komen en gaan bij jouw woning? Lees hoe een camera helpt bij het beveiligen van je huis.

camera beveiligen van je huis tips

Het huis waar je woont is jouw domein, met jouw spullen in een vertrouwde en veilige omgeving. Het is voor velen dan ook een ware nachtmerrie als iemand ongewenst binnendringt en je berooft van je kostbaarheden. Goed hang- en sluitwerk is belangrijk, maar vrijwaart je niet volledig van inbrekers. Mocht het dus onverhoopt toch gebeuren dat een inbreker kans gezien heeft je woning te bezoeken, dan is het te hopen dat je goede camera’s hebt geïnstalleerd.

Als het er dan jammer genoeg toch van is gekomen, een brutale inbreker die jouw inboedel heeft verkleind, dan is het enorm waardevol als je een beveiligingscamera hebt die de dader mogelijk herkent. Je wilt immers niet alleen je spul terug, maar ziet ook graag dat de dader opgepakt kan worden.

Een camera bij de buitendeur heeft een afschrikwekkend effect, maar het is ook een goed idee om binnen een camera te plaatsen. Wanneer je kiest voor een zogenoemde spy camera, dan zal die door de inbreker niet opgemerkt worden. Hij waant zich dus onbespied en zal wellicht meer van zichzelf laten zien dan de bedoeling was.

Het beveiligen van je huis is van belang en met een camera maak je een grote stap.

Onopvallend en haarscherp

Een camera van hoge kwaliteit hoeft helemaal niet groot te zijn. Sterker nog, ze zijn de laatste jaren zo klein geworden, dat ze in allerlei kleine voorwerken kunnen worden verwerkt. In een balpen bijvoorbeeld of in een adapter. Er zijn ook camera’s die in een wandklok of wekker verwerkt worden; alledaagse voorwerpen die iedereen in huis heeft, dus het zal beslist geen argwaan wekken bij een ongewenste bezoeker.

Vaak zijn de camera’s bovendien uitgerust met een speciale nachtmodus, zodat ze ook in het donker prima beelden kunnen vastleggen. De hedendaagse generatie camera’s levert bovendien beelden van HD-kwaliteit. In het assortiment van een merk als Sitcon vind je een groot aantal spy camera’s die vermomd zijn als reguliere consumentenelektronica, maar zelfs een exemplaar dat verwerkt is in een knuffelbeest.

Kat en muis

Het is een belangrijke zaak om inbrekers altijd een stap voor te blijven. Op hun beurt zullen inbrekers hetzelfde willen doen. Ook zij houden de ontwikkelingen natuurlijk goed in de gaten, dus op een bepaald moment zullen ze precies weten welke voorwerpen er in de handel zijn met ingebouwde camera’s. Die zullen ze op den duur eenvoudig gaan herkennen. Het is dus zaak om zo creatief mogelijk te werk te gaan om eventuele inbrekers te slim af te zijn.

Juridische kanttekening

Houd er wel rekening mee dat het in principe – zelfs in je eigen huis – niet zomaar toegestaan is om verborgen camera’s te plaatsen. Die filmen immers ook de legitieme bezoekers en deze bezoekers dien je formeel altijd op de hoogte te stellen. Een formaliteit, maar wel iets om rekening mee te houden.

Heb jij het beveiligen van je huis met camera’s al op orde?

Post a Comment

#Volg ons op Instagram