Elon Musk zegt dat Tesla binnen enkele maanden een abonnement voor volledig autonoom rijden zal lanceren

Tesla lanceert binnenkort abonnement voor volledig autonoom rijden

Elon Musk zegt dat Tesla binnen enkele maanden een abonnement voor volledig autonoom rijden zal lanceren

Elon Musk zegt dat Tesla binnen enkele maanden een abonnement voor volledig autonoom rijden zal lanceren. Wil jij advanced driver assistance system?

Tesla lanceert binnenkort abonnement voor volledig autonoom rijden

Elon Musk zegt dat Tesla binnenkort een abonnementsoptie zal lanceren voor de Full Self-Driving add-on-functie, ofwel volledig autonoom rijden. De CEO van Tesla zei in reactie op een tweet op maandag dat het geavanceerde rijhulpsysteem zeker beschikbaar zal zijn als maandelijks abonnement tegen “Q2”, dat wil zeggen ergens tussen april en juni van dit jaar.

In reactie op een andere tweet merkte Musk op dat het kopen van de volledige upgrade nog steeds een “betere deal op lange termijn” zou zijn dan het abonnementsaanbod.

De Full Self-Driving-mogelijkheid is een upgrade van de Autopilot-functie, die standaard wordt geleverd op nieuwe Tesla-auto’s en waarmee bestuurders automatisch kunnen accelereren, remmen en sturen. Het bedrijf zegt dat de huidige Autopilot-functie nog steeds “actief toezicht” van de bestuurder vereist en het voertuig niet autonoom maakt.

Tesla zegt verder dat het Full Self-Driving-pakket is ontworpen om korte en lange afstanden mogelijk te maken “zonder dat de persoon in de bestuurdersstoel hoeft te handelen”. Dit omvat automatisch parkeren, wisselen van rijstrook en het oproepen van de auto met de mobiele app of sleutel.

“Het enige dat je hoeft te doen, is instappen en je auto vertellen waar hij heen moet”, beweert het bedrijf van het Full Self-Driving-systeem. In oktober verhoogde Tesla de prijs van de optionele add-on tot $ 10.000. Wat dit nieuws voor de Nederlandse Telsa-rijders betekent, is nog even afwachten.

In januari nog doken beelden op van een Tesla Model 3 die een rondreis maakte tussen San Francisco en Los Angeles met behulp van de Full Self-Driving-modus.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram