Nieuwe Rolls-Royce Phantom Tempus-collectie viert tijd en ruimte

Rolls-Royce Phantom Tempus

Nieuwe Rolls-Royce Phantom Tempus-collectie viert tijd en ruimte

De nieuwe Rolls-Royce Phantom Tempus-collectie viert tijd en ruimte, waarbij een gloeiende pulsar-ster is toegevoegd aan het plafond.

Rolls-Royce heeft zijn Rolls-Royce Phantom opnieuw naar een hoger niveau getild met een exclusieve en zeldzame collectie, de Phantom Tempus Collection. Er zijn slechts 20 exemplaren van deze auto’s gemaakt en ze zijn allemaal al uitverkocht.

De Phantom heeft een astronomisch interieurontwerp, en volgens het persbericht is de nieuwe Rolls-Royce Phantom Tempus-collectie geïnspireerd door “tijd, astronomische verschijnselen en de oneindige uithoeken van het universum”. Torsten Müller-Ötvös, CEO van Rolls-Royce zei: “Met de Phantom Tempus hebben we een ruimte gecreëerd waarin die beperkingen niet langer van toepassing zijn – zoals geïllustreerd door de opzettelijke afwezigheid van een klok. Klanten van Rolls-Royce zijn niet gebonden aan tijd; de buitenwereld met al zijn druk en eisen wordt vergeten.”

Elk van de 20 auto’s in de collectie is geverfd in Kairos Blue custom verf, inclusief glinsterende vlokken blauwe mica. Het slanke silhouet wordt ook geleverd met een opnieuw ontworpen glasvezelhemel, de Pulsar Headliner, die de bestaande glasvezelverlichting combineert met een melkwegachtig borduurwerk, evenals een bijbehorende handgeschilderde champagnekist.

Het interieur is voorzien van het “Frozen Flow of Time”-kunstwerk, dat is gemaakt met een enkel stuk aluminium, gefreesd om 100 “individueel gevormde kolommen” te creëren. De kolommen zijn stuk voor stuk met de hand gepolijst en zwart geanodiseerd, waardoor ze extra reflecterend zijn. Volgens het autobedrijf vertegenwoordigen de kolommen ook “de 100 miljoen jaar durende periode van een rotatiespin van een pulsarster”.

De hele collectie concentreert zich sterk op de pulsar, een astronomisch fenomeen dat Rolls-Royce beschrijft als “onbekend tot 1967 en alleen in de diepste uithoeken van de ruimte te vinden” – de dichtstbijzijnde nog ontdekt is 280 lichtjaar of 1680 biljoen mijl van de aarde verwijderd. Deze zeer dichte, witgloeiende sterren zenden elektromagnetische straling uit in extreem regelmatige pulsen, waardoor ze tot de nauwkeurigste klokken in het universum behoren.

Hoewel het bedrijf het prijskaartje van het monsterlijke voertuig niet heeft bekendgemaakt, kost een gewone Phantom minimaal € 557.980, inclusief belastingen, exclusief personalisatie. Er kan dus worden aangenomen dat de Phantom Tempus-collectie veel meer dan zes ton zal kosten.

Bekijk de Rolls-Royce Phantom Tempus-collectie bovenaan in actie.

Rolls-Royce Phantom Tempus

Rolls-Royce Phantom Tempus

Rolls-Royce Phantom Tempus

Rolls-Royce Phantom Tempus

Rolls-Royce Phantom Tempus

Rolls-Royce Phantom Tempus

Rolls-Royce Phantom Tempus

Rolls-Royce Phantom Tempus

Post a Comment

#Volg ons op Instagram