Volkswagen viert de erfenis van de Golf GTI met speciale Clubsport 45 Edition

Volkswagen Golf GTI Clubsport 45

Volkswagen viert de erfenis van de Golf GTI met speciale Clubsport 45 Edition

Volkswagen viert de erfenis van de Golf GTI met speciale Clubsport 45 Edition. Zou jij de Volkswagen Golf GTI Clubsport 45 kopen?

Volkswagen Golf GTI Clubsport 45

De eerste Volkswagen Golf GTI rolde 45 jaar geleden van de productielijn en ter ere van deze mijlpaal heeft het Duitse merk een Limited Edition Golf GTI Clubsport 45 aangekondigd.

Zoals je misschien aan de naam kunt zien, is de 45 Edition gebaseerd op de Clubsport-versie van de Mk VIII Golf. Als zodanig beschikt hij over een groot aantal speciale eigenschappen en een aanzienlijke hoeveelheid vermogen voor een hot hatch, die 296 pk genereert uit zijn twee liter viercilindermotor met turbocompressor.

Het vermogen wordt naar het asfalt gebracht via een zeventraps transmissie met dubbele koppeling die naar de voorwielen wordt gestuurd, wat resulteert in een snel schakelende hot hatch die 0-100 km/u doet in minder dan zes seconden, voordat hij doorgaat naar een topsnelheid van meer dan 250 km/u, omdat hij is uitgerust met het Race-pakket dat de auto’s standaard beperking weghaalt.

De Golf GTI Clubsport 45 wordt geleverd met een grijze verfkleur, afgewerkt met een contrasterend zwart dak en achterspoiler, een set 19-inch Scottsdale-velgen afgezet met rode pinstriping, ’45’-emblemen en badges rondom, en een sportuitlaatsysteem dat een pittiger motorgeluid geeft.

Tot slot is de Clubsport 45 uitgerust met een VAQ elektromechanisch sperdifferentieel voor, in tegenstelling tot het standaard elektronische XDS-systeem van de GTI. Dit betekent dat bestuurders kunnen kiezen uit verschillende opties zoals de ‘Nurburgring’-modus of, indien gewenst, zelf de instellingen instellen.

De nieuwe Volkswagen Golf GTI Clubsport 45 wordt op 1 maart gelanceerd en kost € 47.790. Bekijk het model in beperkte oplage hierboven van dichterbij.

Volkswagen Golf GTI Clubsport 45

Volkswagen Golf GTI Clubsport 45

Volkswagen Golf GTI Clubsport 45

Post a Comment

#Volg ons op Instagram