Harley-Davidson lanceert in 2021 hun eerste Adventure Touring-motor met nieuwste Pan America 1250

Harley-Davidson Pan America 1250 is Adventure Touring-motor

Harley-Davidson lanceert in 2021 hun eerste Adventure Touring-motor met nieuwste Pan America 1250

In 2021 lanceert Harley-Davidson lanceert diens eerste Adventure Touring-motor met nieuwste Pan America 1250. Jason Momoa is te zien in de promo.

Harley-Davidson heeft eindelijk de 2021 Pan America 1250 onthuld. Het motorenmerk heeft twee modellen uitgebracht met het basismodel en het Special-model, waarbij de laatste naar verluidt aan de technische top staat en is uitgerust met een semi-actieve vering plus de optie uitgerust te zijn met Adaptive Ride Height-regeling.

De Pan America 1250 is een tweewielige multitool die is ontworpen voor offroad-avonturen. Voor de 1250 produceerde Harley een vloeistofgekoelde 60 graden V-twin, internationale DOHC-motor met variabele kleptiming. De motor beschikt over 150 pk en voldoende koppel en een powerband die is afgesteld om ervoor te zorgen dat de rijder maximale controle heeft. Om in perspectief te plaatsen, heeft de motor de mogelijkheid om bijna 220 km/u te rijden met de berijder, passagier en volgeladen tassen.

De Pan America 1250 is gebaseerd op Harley’s touring-erfenis en is met opzet ontworpen om hoge snelheden en prestaties te behouden, zelfs bij het maximale gewicht. De motor is gemonteerd op een 19 inch voorwiel en 17 inch achterwiel van gegoten aluminium. De Michelin-banden, gecombineerd met de interne constructie van de fiets, stellen de rijder in staat naadloos te schakelen tussen verschillende rijmodi.

Met een druk op de knop kan de rijder kiezen uit vijf rijmodi: Sport, Regen, Road, Offroad en Offroad Plus. In de aangepaste modus kunnen rijders hun eigen aangepaste modus maken en de motor afstemmen op een eigen specifieke combinatie van motorremmen, C-ABS, vermogensafgifte en C-TCS-instellingen. De Pan America 1250 brengt Harley-Davidson volledig up-to-date op het gebied van elektronische systemen.

De geheel nieuwe motor is een gestage vooruitgang in verfijning ten opzichte van het model uit 1936. Fans van Harley-Davidson kunnen verwachten dat het basismodel $ 17.319 zal kosten, terwijl de speciale editie, die onder andere een skidplate, middenbok en borstelbeschermers bevat, naar verwachting $ 19.999 dollar zal kosten. De prijzen voor de Nederlandse markt moeten nog volgen.

Bekijk acteur Jason Mamoa bovenaan in actie met de nieuwe motor en klik hier voor meer info.

 

Post a Comment

#Volg ons op Instagram