Nieuwe Notorious B.I.G. documentaire “Biggie: I Got A Story To Tell” bij Netflix

Biggie: I Got A Story To Tell - Netflix documentaire Notorious B.I.G

Nieuwe Notorious B.I.G. documentaire “Biggie: I Got A Story To Tell” bij Netflix

De nieuwe Notorious B.I.G. documentaire “Biggie: I Got A Story To Tell” verschijnt op 1 maart bij streamingdienst Netflix. Ga jij de docu kijken?

Christopher Wallace, beter bekend als The Notorious B.I.G. of Biggie Smalls, was een van de grootste namen in de rap-industrie van de jaren 90. Achter de schermen was het echter niet alleen pracht en praal, want alhoewel het de entertainmentindustrie betrof, ging het het gewelddadiger aan toe dan je zou verwachten. Toch wist Wallace velen te raken met zijn muziek, en Netflix duikt nu in het positieve van deze raplegende.

De vele biopics en andere films en series over de rapwereld maken al snel duidelijk dat geweld onderdeel is van het vak. Veel van de rappers zijn afkomstig uit een milieu waar men problemen oplost door fysiek te handelen, en zodra de artiesten uit deze wereld de overstap maken naar de wereld van glamour, dan schudden ze het geweld nooit helemaal van zich af. Zo werd Biggie in 1997 doodgeschoten, met als gevolg een zaak die nog altijd niet is opgelost.

Biggie: I Got A Story To Tell

In de woorden van de moeder van Christopher Wallace, Voletta Wallace: “Dit wordt de eerste documentaire die zich concentreert op de ervaringen van het leven van mijn zoon in plaats van op de omstandigheden van zijn dood. Het is een viering van wie hij was en waar hij vandaan kwam. Dit is hoe hij zou willen worden herinnerd.”

We hoeven dus geen docu te verwachten die opnieuw ingaat op de moordzaak, maar meer een ode aan de creatieve geest en artiest die Biggie Smalls was. Geniet vanaf 1 maart bij Netflix van de zeldzame beelden van achter de schermen en de getuigenissen van zijn beste vrienden en familie.

Ga naar de Facebook-pagina voor meer info.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram