TRAVEL: Dit is de top 11 reisbestemmingen 2021 volgens Tripadvisor

Top 11 reisbestemmingen 2021 volgens Tripadvisor bali

TRAVEL: Dit is de top 11 reisbestemmingen 2021 volgens Tripadvisor

Van de oude stad Hoi An tot het bruisende Londen tot het rustgevende Bali, dit zijn volgens Tripadvisor de top 11 reisbestemmingen 2021.

Top 11 reisbestemmingen 2021 volgens Tripadvisor bali

Reizen en op vakantie gaan zoals we gewend zijn lijkt voorlopig nog niet terug te keren in ons leven, maar Tripadvisor is wél terug en geeft ons fraaie inspiratie voor wat betreft onze toekomstige reisplannen. Ontdek nu de heerlijke top 11 reisbestemmingen 2021 volgens het medium.

Welke vakantiebestemmingen komen bovendrijven is altijd weer een verrassing, al zien we dit jaar zeker een aantal usual suspects. Zo is Bali de meest populaire reisbestemming ter wereld, aldus de Tripadvisor Travellers’ Choice Awards 2021. Londen ziet de eerste plaats zodoende voor de neus worden weggekaapt, maar mag toch wel trots zijn op het verrassende zilver. Bali weet dit jaar overigens drie plaatsen te springen ten opzichte van vorig jaar, om zo de meest gewilde bestemming te worden. Het is op zich niet verrassend dat het Indonesische paradijs de koppositie heeft gepakt na een rampzalig 2020; de wereld wil bijkomen in een weelderige oase van rust, en laat Bali bekend hier nu net bekend om staan.

De volgende lijst bevat enkele iconische – sommigen verwacht en enkele niet te missen – bestemmingen die nog altijd hoog in het verlanglijstje van reizigers blijven staan.

Tripadvisor: Top 11 reisbestemmingen 2021

Hieronder vind je de top 11 reisbestemmingen 2021 volgens Tripadvisor.

11. Hoi An, Vietnam

Top 11 reisbestemmingen 2021 volgens Tripadvisor

Dit UNESCO-werelderfgoed moet je te voet te lijf gaan om Vietnam en diens rijke historie te ervaren. De stad staat vol met een goed bewaard gebleven complex aan monumentale huizen en pagodes. Een must-see ervaring is op de 14e dag van elke maanmaand, wanneer de stad zijn elektrische lampen inruilt voor traditionele gekleurde lantaarns. Hoi An is ook de thuisbasis van de beste stranden van Zuidoost-Azië, die dunbevolkt zijn met schoon zand, warme, uitnodigende wateren en ononderbroken uitzichten.

10. Istanboel, Turkije

Top 11 reisbestemmingen 2021 volgens Tripadvisor istanboel

Er zijn een paar hele goede redenen waarom je naar Istanboel zou moeten reizen, en een paar daarvan zijn meer dan 2500 jaar geschiedenis, cultuur, tradities, geweldige bezienswaardigheden, een bruisend nachtleven en adembenemende uitzichten. Als dat precies is waar je naar op zoek bent tijdens een vakantie, dan moet deze culturele smeltkroes op je reislijstje.

9. Barcelona, ​​Spanje

Top 11 reisbestemmingen 2021 volgens Tripadvisor barcelona

Uit ervaring gesproken: vanaf het moment dat je voet aan wal zet op Las Ramblas, heb je het gevoel dat je je thuis voelt op deze heerlijke plek die zowel strand als heuvels biedt. Van de best bewaarde gotische wijk van Europa tot de warmste mensen van Europa, je zult genieten van kleine dingen, trendy tentoonstellingen, koude bieren, warme tapas en folkloristische festivals.

8. Bangkok, Thailand

Top 11 reisbestemmingen 2021 volgens Tripadvisor bangkok

Denk je aan Bangkok, dan denk je aan eten, winkelen, dartelen en heel veel straatverkopers. Breng je dagen door met winkelen op de lokale markten, bezoek indrukwekkende boeddhistische tempels en dans ‘s nachts de uren weg in enkele van de beste nachtclubs ter wereld.

7. Kreta, Griekenland

Top 11 reisbestemmingen 2021 volgens Tripadvisor kreta

Er zijn verschillende strandbestemmingen in de wereld, maar Kreta biedt volgens velen toch echt een prachtige en vooral eigen sfeer. Het beste mediterrane eten, privétours naar het Knossos-paleis en het Heraklion-museum, een dag met de scooter naar Chania… een heerlijke vakantie!

6. Hanoi, Vietnam

Top 11 reisbestemmingen 2021 volgens Tripadvisor hanoi

Om Vietnam in zijn meest pure vorm te ervaren, ga je rechtstreeks naar Hanoi, dat traditionele Vietnamese cultuur herbergt in alle uithoeken van de stad. Bezoekers krijgen een dosis van alles, van tempels, oude citadellen, uniek theater en opmerkelijke wildernis net buiten de stad. Vergeet uiteraard niet de Vietnamese streetfood!

5. Parijs, Frankrijk

Top 11 reisbestemmingen 2021 volgens Tripadvisor parijs

Iedereen gaat naar Frankrijk voor die ene perfecte foto tegen de Eiffeltoren, maar valt uiteindelijk voor de grote boulevards van de stad en wordt verliefd op het eten dat wordt gegeten in kleine cafés, bistro’s en verbluffende brasseries. Als je naar het Louvre en de Notre Dame gaat, vergeet dan niet om ook even de vlooienmarkten van Les Puces mee te pikken.

4. Rome, Italië

Top 11 reisbestemmingen 2021 volgens Tripadvisor rome

Met de bijnaam ‘Eeuwige Stad’ wordt meteen een reden aan Rome gegeven. De legendarische stad zal altijd op dergelijke lijsten blijven staan; het is een van de beste bestemming om naar toe te gaan voor een citytrip en dat komt mede omdat het klein genoeg is om rond te lopen en veel dingen op één dag te zien. Van het Colosseum tot de haven van Ostia Antica tot het majestueuze Vaticaanstad en de Sixtijnse Kapel, Rome bruist van de oude geschiedenis en laat je proeven van La Dolce Vita Rome, de zoete Italiaanse manier van leven.

3. Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Top 11 reisbestemmingen 2021 volgens Tripadvisor dubai

Hate it or love it, deze stad is blijkbaar toch een droombestemming voor velen, en dan verrassend genoeg niet eens voor alleen jetset en proleten. Van buitenaardse attracties en pretparken tot adembenemende historische locaties, futuristische architectuur en een actief nachtleven, er is zoveel te doen in Dubai. Deze unieke stad is een door mensen gemaakt wonder vol verbazingwekkende landschappen die bestaan ​​uit palmvormige eilanden en enkele van ‘s werelds hoogste gebouwen.

2. Londen, Verenigd Koninkrijk

Top 11 reisbestemmingen 2021 volgens Tripadvisor londen

Londen is meer dan een plaats; het is een gevoel. Als je je goed, energiek, gelukkig en zelfs overweldigd wilt voelen, moet Londen een paar dagen je thuis zijn. Het omvat vele werelden in één met de opzwepende stijl van Shoreditch tot de punkachtige sfeer van Camden en de chique Portobello Road. Je kunt het hier allemaal doen: koninklijke of historische bezienswaardigheden bezoeken met de geschiedenisliefhebber, genieten van een biertje of twee in een traditionele Britse pub, of genieten van lekkernijen in restaurants met een Michelin-ster. Geen dag is hetzelfde, en dat is het mooiste.

1. Bali, Indonesië

Top 11 reisbestemmingen 2021 volgens Tripadvisor bali

Ansichtkaartachtige schoonheid, Photoshop-achtige perfectie, de zon schijnt zeker anders op dit Indonesische paradijs. De bruisende straat van Seminyak is net zo leuk als de ontspanning die wordt geboden in Ubud, de perfecte plek om een ​​culturele dansvoorstelling te zien en een batik- of zilversmeedworkshop te volgen. De prachtige Nusa Dua zorgt ervoor dat je nooit meer naar huis wilt. Als je op Bali bent, bezoek dan Kelingking Beach, Sekumpul Waterfalls en Mount Batur.

Welke van deze top 11 reisbestemmingen 2021 moet jij nog bezoeken?

Post a Comment

#Volg ons op Instagram