Xiaomi’s nieuwste ‘quad-curved waterfall’ concepttelefoon heeft gebogen schermen bij alle vier de randen

Xiaomi quad-curved waterfall display smartphone

Xiaomi’s nieuwste ‘quad-curved waterfall’ concepttelefoon heeft gebogen schermen bij alle vier de randen

Xiaomi’s nieuwste concept smartphone heeft gebogen schermen bij alle vier de randen. Wat vind jij van het quad-curved waterfall display?

Het Chinese elektronicabedrijf Xiaomi heeft zijn nieuwste concept-smartphone onthuld, die beschikt over een “quad-curved waterfall-display” waarbij het scherm alle vier de randen omwikkeld, zodat alle fysieke poorten effectief zijn verwijderd.

Met een ontwerp dat best verbluffend is, onthulde Xiaomi dat de smartphone ongelooflijk moeilijk te produceren was, grotendeels vanwege verschillende beperkende factoren bij het vormen van glas rond de hoeken. “Het 88° ultra quad-curved glas heeft de technologische grenzen van glasproductie praktisch doorbroken”, luidt een blogpost van het bedrijf. “In vergelijking met gewoon gebogen glas neemt de moeilijkheid van warmbuigen exponentieel toe. Het polijsten van een stuk dergelijk hypergebogen glas met een diepe bocht van 88° aan vier zijden vereist zelfontwikkelde glasbewerkingsapparatuur, warmbuigen onder 800° C hoge temperatuur en druk, vier verschillende polijstgereedschappen en tot meer dan tien complexe polijstprocedures. Wat nog belangrijker is: achter zo’n stuk glas zitten duizenden gefaalde pogingen.”

Een ander hoogtepunt van het concept is de poortloze configuratie, en Xiaomi zegt dat het apparaat 46 van zijn gepatenteerde technologieën bevat om maximale functionaliteit te garanderen, ondanks dat het geen fysieke poorten heeft. Enkele van die technologieën zijn bijvoorbeeld ultradun piëzo-elektrisch keramiek, de nieuwste camera’s onder het scherm, draadloos opladen, flexibele akoestische filmweergave-technologie om luidsprekers te vervangen, en een reeks drukgevoelige aanraaksensoren.

Gezien de complexiteit van de Xiaomi-smartphone met quad-curved waterfall display, met diens geavanceerde technologieën, is het zeer onwaarschijnlijk dat dit concept binnenkort in commerciële productie zal gaan – als dit überhaupt al ooit zal gebeuren. Het geeft echter wel een interessante en meer dan optimistische kijk richting de toekomstige generaties smartphones.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram