De ideale mancave maak je tijdens de lockdown met deze tips

tips mancave bouwen tijdens de lockdown

De ideale mancave maak je tijdens de lockdown met deze tips

Een mancave bouwen tijdens de lockdown? Het is mogelijk! Het ideale mancave-interieur voor bij jou thuis maak je met deze tips.

tips mancave bouwen tijdens de lockdown

In tijden van corona en het vele samen thuis zitten, is het heel logisch dat je af en toe toe bent aan rust en tijd voor jezelf. Elkaar de ruimte geven in een pandemie is dan ook van groot belang om uiteindelijk nog met elkaar door één deur te kunnen. Daarom kan het geen kwaad om eens te kijken wat de mogelijkheden zijn voor het bouwen van een eigen mancave en hoe je de boel inricht!

Hoe lekker zou het zijn om je af en toe even terug te kunnen trekken? Een mancave is ook nog eens perfect als werkplek thuis of ruimte voor het gamen. Hieronder lees je enkele tips met betrekking tot hoe je zo’n mancave het beste kunt inrichten.

Wat is een mancave precies?

Vrouwen moeten er altijd een beetje om lachen wanneer ze horen dat hun man of vriend bezig is met een mancave. We moeten het ook toegeven: door de jaren heen is de mancave een beetje lullig neergezet. Het lijkt de speelplek voor een volwassen man te zijn, en hoewel we dat niet helemaal gaan ontkennen, is een mancave veel meer dan dat. Het is een schuurtje, zolder, garage of extra kamer waar mannen zich even kunnen terugtrekken met een goede film, een avondje gamen met vrienden of het lezen van een boek. En dit dan zonder de ander lastig te vallen.

De gemiddelde vrouw heeft toch wel het laatste woord voor wat betreft het inrichten van de woonkamer, slaapkamer en keuken. Zij hebben dit soort ruimtes vaak volledig naar eigen smaak ingericht.  Jij hebt echter de regie over het inrichten van je eigen mancave. Kortom: een mancave bouwen is zo slecht nog niet! Hoe richt jij ‘m in?

Hieronder enkele tips.

Zwarte details zoals schakelmateriaal en deurklinken

Een van de eerste tips waar je direct wat mee kunt, is de basis van de stijl binnen de mancave bepalen. Donkere kleuren, zoals zwart, bruin en donkergrijs, passen heel goed in het interieur van een mancave. Hierbij hoef je niet direct voor een zwarte muur te gaan, maar gaat het juist meer om de details in een ruimte. Wat dacht je bijvoorbeeld van zwarte deurklinken in combinatie met zwart schakelmateriaal? Dit soort details goed voor elkaar hebben, zorgt voor een heel stijlvol geheel.

Waarom je precies voor deurklinken moet gaan en niet voor een volledige deur? Je kunt een deur natuurlijk een likje verf geven, maar voor volledige klasse is het juist aan te raden om voor de kleine onderdelen te gaan, de details. De deurklinken van De Oude Deurklink zijn bijvoorbeeld ideaal voor mancaves; zwarte retro deurklinken voor het perfecte plaatje. Binnen bijvoorbeeld het assortiment deurklinken van Mooi Deurbeslag vind je juist een goede combinatie van modern en vintage.

Industrieel interieur met stoere meubels

Dergelijke deurklinken en schakelmateriaal passen heel goed binnen een industrieel interieur. Binnen die woonstijl komt zwart samen met stoere materialen, zoals hardhout, beton en staal. Een combinatie van dit alles zorgt voor een te gekke inrichting. Meubels die absoluut niet mogen ontbreken binnen deze stijl zijn zwarte draadlampen, een design tafel of bureau (het liefst zwart met hout) en een te gekke robuuste, vintage drankkast. In of op zo’n drankkast staan flessen van je favoriete drank natuurlijk heel goed.

In een mancave mogen een goede bank en een paar stoelen ook niet ontbreken. Je wilt immers wel lekker zitten tijdens een potje gamen of het kijken van voetbal met vrienden. Kies het liefst voor een stoer model, zoals een zwarte leren driepersoons bank met chaise longue. Wat ook tof is, is om zelf aan de slag te gaan met pallets. Er zijn vandaag de dag hele trendy kussens en accessoires beschikbaar voor dit soort banken. Hierdoor kun je ook gewoon binnen heerlijk comfortabel zitten op dit soort robuuste meubels.

tips mancave bouwen tijdens de lockdown

Kies voor de juiste entertainment

Last but not least, een mancave bouwen kan niet zonder de nodige entertainment. Natuurlijk moet hiervoor eerst een basis staan, die je met de bovenstaande tips in ieder geval kunt neerzetten. Zorg voor nog wat extra wanddecoratie, zoals vintage wereldkaarten, oude autoborden of verkeersborden of posters van je favoriete films en je mancave is bijna klaar. Wat nog mist, is entertainment. Kies je voor wat basisspullen, zoals een laptop, televisie en een spelcomputer of pak je nog even écht goed uit? Dat laatste is uiteraard wel echt aan te raden, nu je toch de ruimte voor jezelf hebt.

Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de mogelijkheden voor het maken van een bioscoop in huis. Met een beamer en een groot doek kom je al heel ver. Of maak je eigen bar inclusief barkrukken voor wanneer je vrienden een avondje komen gamen of drinken. Wat ook leuk is, is om een aantal vintage arcade apparaten aan te schaffen. Denk hierbij aan een ouderwetse flipperkast of een prachtige jukebox voor muziek. De keuze is in ieder geval reuze wanneer het om het inrichten van je mancave gaat.

Wanneer ga jij jouw mancave bouwen?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram