Op 6 februari a.s. is het weer Internationale Pisco Sour Day!

6 februari Internationale Pisco Sour Day recept cocktail

Op 6 februari a.s. is het weer Internationale Pisco Sour Day!

Op 6 februari a.s. is het Internationale Pisco Sour Day, ofwel Día Del Pisco Sour. Ga jij ook proosten op Peru’s nationale trots?

6 februari Internationale Pisco Sour Day recept cocktail peru

Op 6 februari a.s. is het weer Internationale Pisco Sour Day! Elk jaar, op de eerste zaterdag van februari, eert tout le monde de Pisco Sour: een van origine Peruaanse cocktail die wordt bereid met het nationale erfgoed, Pisco.

Nu begrijpen we dat er niet gelijk een belletje gaat rinkelen bij het horen van Pisco, maar de ‘Spirit of Peru’ is van groot belang voor de Peruaanse geschiedenis, cultuur, gastronomie en een echte nationale trots. Pisco is een delicaat druivendistillaat vernoemd naar een regio in Peru en wordt ook wel een unaged Brandy uit Zuid-Amerika genoemd. Wil je meer weten over de Spirit of Peru? Hier vind je meer informatie.

Viva el Pisco Sour!

De Pisco Sour – ontstaan in de jaren ’20 – is een hele toegankelijke cocktail die bestaat uit maar een paar ingrediënten: Pisco, limoensap, eiwit en een paar druppels Angostura Bitters. De Peruanen drinken de Pisco Sour graag als aperitief, maar omdat het een lichte en verfrissende cocktail is, dient het ook als prima vervanging voor een glas wijn bij het diner. Of juist als slaapmutsje in combinatie met bar bites.

Door zijn eenvoud is de cocktail heel makkelijk thuis te bereiden. Je hebt niet eens een shaker nodig; ook een blender klaart de klus. Dit is wat je nodig hebt voor één traditionele Pisco Sour:

  • 60 ml Pure Pisco Quebranta
  • 30 ml limoensap
  • 30 ml suikersiroop
  • 1 eiwit
  • 4 ijsblokjes
  • 3 druppels Angostura Bitters

Bereidingswijze:

  • Schenk de Pisco, limoensap, suikersiroop en eiwit in een shaker met ijs.
  • Shake het geheel 8 tot 10 seconden lang.
  • Schenk het in een gekoeld ‘Old Fashioned’ glas en voeg als laatst de Angostura bitters toe.
  • Optioneel: voeg bijvoorbeeld wat passievrucht, ananassap of bergamot toe om de cocktail net iets extra’s te geven.

6 februari Internationale Pisco Sour Day recept cocktail

Word een expert

Nu kun je het bereiden van de perfecte Pisco Sour natuurlijk ook overlaten aan de professionals. En zo steun je de bars ook nog een beetje in deze uitdagende tijden. De volgende bars hebben een Pisco Sour op hun reguliere kaart of take-away menu staan: Mr. Finch (Utrecht), William’s Canteen (Rotterdam), VaVoom Tiki Room (Den Haag), Tales & Spirits en Flying Dutchmen Cocktails in Amsterdam. Laatstgenoemde levert de cocktail trouwens ook met alle liefde bij je thuis af.!

Je kunt je ook inschrijven voor het e-learning programma van PROMPERU – Peru’s bureau voor exportbevordering en toerisme – en een heuse pro worden. Tijdens dit programma delen onvervalste Pisco experts hun passie en leren ze bartenders alles over hun nationale erfgoed, Pisco. Nieuwsgierig geworden? Op deze site vind je alle Pisco verkooppunten in de Benelux.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram