Op vakantie naar de Canarische Eilanden: de mooiste plekken die je moet bezoeken

vakantie naar de Canarische Eilanden tips

Op vakantie naar de Canarische Eilanden: de mooiste plekken die je moet bezoeken

Op vakantie naar de Canarische Eilanden en op zoek naar tips? Wij hebben een aantal van de mooiste plekken die je moet bezoeken op een rij gezet.

vakantie naar de Canarische Eilanden tips

Wanneer precies weten we niet, maar zodra we weer echt helemaal vrij kunnen reizen dan willen we sowieso een korte vlucht richting de zon. Instappen op een koud Schiphol, om vervolgens binnen enkele uurtjes het vliegtuig uit te stappen met een stralende zon en zeelucht. Heerlijk! Maar waarheen dan? Wij denken bijvoorbeeld aan een vakantie naar de Canarische Eilanden!

Op ongeveer 4,5 uur vliegen vind je het hele jaar door de Spaanse zon en zee, heerlijk verdeeld over enkele prachtige eilanden. De Canarische Eilanden zijn een eilandengroep gelegen in de Atlantische Oceaan, even voor de kust van Marokko. Je vindt hier talloze verblijfssoorten, geschikt voor allerlei soorten vakantiegangers, van luxe hotels aan de boulevard tot comfortabele Interhome Vakantiewoningen.

De temperatuur is op de Canarische Eilanden altijd aangenaam, en daarmee is het een pracht van een vakantiebestemming, ongeacht naar welke van de zeven grote eilanden of zes kleinere je afreist. Toch zijn er een aantal plekken die je kunt bestempelen als extra mooi, en daarmee de moeite waard zijn om zeker te bezoeken tijdens jouw vakantie naar de Canarische Eilanden.

Hier moet je heen tijdens je vakantie naar de Canarische Eilanden

Wellicht wist je het al, maar de Canarische eilanden zijn in feite vulkaaneilanden. Stuk voor stuk ontstaan door onderzeese vulkanische activiteiten, beschikken de eilanden over werkelijk spectaculaire landschappen. Vergeet dus niet je fototoestel mee te nemen.

Het bekendste en tevens meest populaire eilanden zijn Gran Canaria, Tenerife en Lanzarote. Deze vakantiebestemmingen zijn beroemd om hun uitgestrekte stranden, levendige dorpen en aangename atmosfeer voor toeristen. Wil je het juist ietsje minder toeristisch, dan kun je gerust denken aan de eilanden Fuerteventura, La Gomera en La Palma. Deze zijn eveneens erg fraai en je vindt hier misschien nog meer flora & fauna, en rust.

Tot onze favoriete Canarische Eilanden behoren toch zeker Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura!

vakantie naar de Canarische Eilanden tips

Tips voor een vakantie naar Gran Canaria

Voordat je op het verkeerde been wordt gezet, Gran Canaria is niet het grootste eiland van de Canarische Eilande. Alhoewel de naam ‘Gran Canaria’ anders doet vermoeden, is het toch echt Tenerife dat groter is. Dit eiland beschikt met CD Tenerife zelfs over een eigen voetbalclub, waar o.a. oud-Oranje International Roy Makaay heeft gespeeld.

Ben je een liefhebber van natuur en zon, dan is Gran Canaria echter een topbestemming. Je vindt hier op het eiland diverse dromerige plekjes, zoals de duinen van Maspalomas, wat een gigantisch uitgestrekt gebied is met goudgele zandduinen. En wat dacht je van de vallei van de duizend palmbomen? Hierin vind je het fraaie dorpje Fataga, wat zonder twijfel één van de mooiste plekken van het eiland is, omdat het bijna volledig wordt omringd door hoge palm- en fruitbomen. Een zonvakantie naar Gran Canaria biedt de mogelijkheid tot een aantal heerlijke dagen op pad.

vakantie naar de Canarische Eilanden tips

vakantie naar de Canarische Eilanden tips

Tips voor een vakantie naar Lanzarote

Wie lekker door vissersdorpjes en verborgen strandjes wil struinen kan met een gerust hart naar Lanzarote. Dit is zo’n typisch eiland dat je lekker met een jeep wilt ontdekken, waarbij Nationaal Park Timanfaya absoluut moet worden aangedaan. Je vindt hier een science fiction-achtig landschap, vol met met zwarte en rode rotsen. Genoten? Check dan ook Lago Verde, een gifgroen gekleurd meer prachtig in de krater van een oude vulkaan ligt. Bezoek deze plek in de middag, zodat de groene kleur optimaal zichtbaar is.

Wil je de de Tremesana-route ontdekken? Boek een wandeltour en ontdek dit natuurgebied. Te voet nog veel indrukwekkender dan als je er langs rijdt!

vakantie naar de Canarische Eilanden tips

vakantie naar de Canarische Eilanden tips

Tips voor een vakantie naar Fuerteventura

Wars van drukke, toeristische centra en stranden? Het eiland Fuerteventura behoort tot de rustigere Canarische Eilanden. Hiermee is het ideaal voor iedereen die graag wandelt of fietst door de natuur. Wil je het nog sportiever doen, dan kun je niet om de zee heen. Watersportliefhebbers die richting de Canarische Eilanden vertrekken moeten zeker naar het eiland Fuerteventura. Met een ideale ligging, vind je hier de beste wind en golven, perfect voor surfen en zeilen. Men noemt dit Spaanse eiland weleens het Hawaii van Europa genoemd, waarbij Correlejo en Isla de Lobos volgens kenners de beste surfspots zijn.

Als we het hebben over de mooiste plekken van Fuerteventura, dan kunnen we niet heen om de Pico de la Zarza. Beklim je deze uitdaging, dan kom je uiteindelijk bovenop en krijg je een adembenemend uitzicht over het vulkanische landschap. Hier kun je gerust minutenlang zitten zonder ook maar een woord te zeggen.

Fuerteventura heeft echter nog meer te bieden. Zo is bijvoorbeeld ook Ajuy een must visit, want vlakbij dit charmante vissersdorpje vind je bijzonder fraaie kliffen en grotten, jarenlang vormgegeven door de zee. Over zee gesproken, de trek moet natuurlijk ook worden gestild, en wat is lekkerder dan lunchen of dineren met vers gevangen vis!

Naar welke eilanden ga jij tijdens jouw vakantie naar de Canarische Eilanden?

Klik hier voor meer informatie over het meest recente reisadvies Spanje

vakantie naar de Canarische Eilanden tips

vakantie naar de Canarische Eilanden tips

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram