Zenith’s nieuwe Chronomaster Sport richt zich op Daytona-fans met keramische bezel

Zenith Chronomaster Sport

Zenith’s nieuwe Chronomaster Sport richt zich op Daytona-fans met keramische bezel

Zenith Chronomaster Sport richt zich op Daytona-fans, en het verbeterde El Primero-chronograafuurwerk biedt nu 60 uur gangreserve.

Zenith Chronomaster Sport

Zenith heeft de Chronomaster Sport onthuld, een scherpe, moderne roestvrijstalen sportchronograaf die gebruik maakt van een nieuwe generatie versie van zijn beroemde El Primero-uurwerk.

Het 41 mm stalen model maakt gebruik van de 5 Hz El Primero 3600, die een gangreserve van 60 uur heeft en zichtbaar is door de achterkant van de saffierkristallen, waar een open bewerkte rotor en een blauw gecoat kolomwiel worden onthuld. Er zijn zwarte en witte wijzerplaten beschikbaar, beide met Zenith’s driekleurige subdials. Deze dials dienen als een zeer herkenbaar kenmerk van de op El Primero gebaseerde Zenith’s sinds de introductie in 1969.

Als het gaat om het exterieur, dan zien we dat het Zenith Chronomaster Sport-horloge is voorzien van een zwarte keramische ring, geëtst met markeringen van 1/10 seconde om de extra precisie van de chronograaf optimaal te benutten, mogelijk gemaakt door de hogere frequentie.

De ring is ook een duidelijk spel richting fans van de Rolex Daytona, die ofwel wegkwijnen op wachtlijsten, ofwel overwegen om de enorme extra prijs te betalen die wordt gevraagd op de resell-markt. Rolex heeft geen exclusief recht om de keramische lunette te gebruiken en Zenith heeft meer dan genoeg geschiedenis op het gebied van chronografen om te doen wat het wil. Gezien de directe betrokkenheid van Zenith bij de evolutie van de Rolex Daytona, is het vrij logisch dat Zenith een directe uitdager in deze markt moet zijn. Ook de prijsstelling suggereert dat Zenith je alle reden wil geven om je verlangen naar een Daytona te heroverwegen. Op basis van de Britse pond-prijsstelling vertegenwoordigt dit nieuwe horloge namelijk een besparing van 20% t.o.v. wat Rolex vraagt ​​voor een ​​Daytona, mocht je überhaupt door een wonder dit horloge kunnen bemachtigen tegen de catalogusprijs.

Zenith Chronomaster Sport

De Daytona werd in 1988 een automatic, nadat het decennia als handmatig opwindbaar horloge door het leven ging. Dit geschiedde door gebruik te maken van Zenith’s El Primero high-beat chronograaf uurwerk. Deze regeling bleef de komende 12 jaar van kracht, tot de Rolex de Daytona-ref. 16520 in 2000, die het Calibre 4130 gebruikte, het eerste automatische chronograafuurwerk werd dat feitelijk door Rolex in eigen huis werd ontworpen en vervaardigd.

Natuurlijk heeft Zenith het volste recht om een ​​meer zelfverzekerd spel te spelen op de sportchronograafmarkt, het is tenslotte een chronograafmerk, maar historisch is het vaak weggekwijnd in de enorme schaduw gecreëerd door zijn aantoonbaar bekendere uurwerk, de El Primero. Het produceren van relevante, scherpe horloges, zoals deze nieuwe Chronomaster Sport, is zeker een manier om die situatie om te keren onder de leiding van CEO Julian Tornare.

De Zenith Chronomaster Sport met stalen band is nu verkrijgbaar voor CHF 9.900, zo’ € 9.200. Voor een exemplaar met het rubberen bandje betaal je CHF 9.400, omgerekend ongeveer € 8.720. Bezoek de officiële website voor informatie.

Zenith Chronomaster Sport

Zenith Chronomaster Sport

Zenith Chronomaster Sport

Zenith Chronomaster Sport

Zenith Chronomaster SportZenith Chronomaster Sport

 

Zenith Chronomaster Sport

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram