7 redenen om te kiezen voor geblindeerde ramen in je auto

7 redenen om te kiezen voor geblindeerde ramen in je auto

7 redenen om te kiezen voor geblindeerde ramen in je auto

Waarom je autoramen blinderen? Bekijk deze 7 redenen om te kiezen voor geblindeerde ramen in je auto, uiteraard zonder dat je de wet overtreedt.

7 redenen om te kiezen voor geblindeerde ramen in je auto

Het zal je ongetwijfeld opgevallen zijn dat er veel auto’s zijn die rondrijden met – deels – geblindeerde ramen. Er zijn dan ook verschillende redenen te benoemen om te kiezen voor geblindeerde ramen in je auto. We delen hieronder 7 redenen met je om deze keuze te maken.

Welke argumenten spreken jou het meest aan?

Op welke manier worden autoruiten geblindeerd?

Autoruiten worden geblindeerd door aan de binnenzijde twee zeer dunne lagen polyesterfilm op te plakken. Dit is een zeer dunne folie waardoor je wel naar buiten kunt kijken, maar anderen niet van buiten naar binnen. Raamfolie kun je onderscheiden in diverse soorten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor inbraakwerende veiligheidsfolie of warmte- en inkijkwerende folie. Uiteraard is het combineren van deze twee opties ook mogelijk.

Binnen deze keuzemogelijkheden zijn er verschillende opties die betrekking hebben op lichtdoorlating, zichtbare lichtreflectie en totale zonnewarmtewering. Deze factoren kunnen al gezien worden als redenen om te kiezen voor geblindeerde ramen in je auto, maar er zijn meer overwegingen.

We zetten hieronder de 7 voornaamste redenen om te kiezen voor geblindeerde ramen in je auto in willekeurige volgorde op een rijtje.

7 redenen om te kiezen voor geblindeerde ramen van je auto

  1. Het voorkomen van verblinding door de zon. Geblindeerde autoruiten werken immers zonwerend.
  2. Temperatuurregulering binnen de auto. Zonwerende autoruitfolie zorgt dat de warmte buiten je auto blijft, zelfs als je voertuig de hele dag in de zon staat. Daarnaast houdt de folie de temperatuur binnen de auto constant. Hierdoor hoef je minder de verwarming en airco te gebruiken waarmee je ook indirect brandstof bespaard.
  3. Het minder laten beslaan van autoruiten. Dit komt omdat autoruitfolie een specifieke warmte-absorptiewaarde heeft.
  4. Het voorkomen van verkleuring van het interieur. Als je kiest voor zonwerende folie, zorg je dat UV-straling tegengehouden wordt. Hierdoor voorkom je verkleuring en houd je het interieur mooier.
  5. Meer privacy en minder kans op inbraken. Door het bevestigen van autoruitfolie maak je het lastiger om van buiten naar binnen te kijken, waardoor je meer privacy hebt. Zodoende is er vanaf de buitenkant tevens minder goed zichtbaar wat je in de auto hebt liggen. Hierdoor verklein je de kans op auto-inbraak.
  6. Verklein de kans op rondvliegend glas bij ongelukken. Als je ruitfolie hebt laten plaatsen, dan is de kans groot dat glasstukjes – als gevolg van een impact bij een ongeval – in de folie blijven plakken. Hierdoor is dit ook een veilige keuze voor de inzittenden.
  7. Je geeft de auto een stoerdere uitstraling. Last but not least kun je de keuze maken voor geblindeerde ramen in je auto om je voertuig te pimpen en een mooiere uitstraling te geven.

 

Wettelijke regels met betrekking tot het gebruik van autoraamfolie      

Hebben we je een beetje enthousiast gemaakt met het benoemen van deze redenen om te kiezen voor geblindeerde ramen in je auto? Dan is het wel goed om voor de volledigheid te benadrukken dat er een aantal wettelijke regels gelden met betrekking tot het gebruik van autoraamfolie. Je mag bijvoorbeeld niet alle ruiten van je auto volledig blinderen. Zo is het wettelijk verplicht om de voorruit en voorportieren een minimale lichtdoorlating van 70% te geven, zodat de bestuurder zichtbaar blijft.

De politie controleert vrij streng op de mate van lichtdoorlating en meet dit met sensoren. Op het moment dat je niet aan de gestelde eisen voldoet, kan je kentekenbewijs worden ingevorderd en krijg je een aantal weken de tijd om dit te herstellen.

Blinderen van autoramen; zelf doen of laten doen?  

Het blinderen van autoruiten is specialistisch werk waar ervaring en vaardigheid voor vereist is. Daarom is het een betere keuze om dit door een gespecialiseerd bedrijf te laten doen. De combinatie van professionele montage en de kwaliteit van de autoruitfolie zorgt voor een superieur eindresultaat met een lange levensduur van je geblindeerde ramen. Je krijgt ook vaak een jarenlange garantie – soms wel 10 jaar – op het loslaten, schilferen en scheuren van de folie. Dit wetende is de keuze snel gemaakt. Toch?

Post a Comment

#Volg ons op Instagram