HANDIG: Zo krijg je het geld voor je droomreis bij elkaar

Zo krijg je het geld voor je droomreis bij elkaar

HANDIG: Zo krijg je het geld voor je droomreis bij elkaar

Geld nodig om te reizen? Sparen voor vakantie? Met onze tips krijg jij op effectieve wijze het geld voor je droomreis bij elkaar.

Zo krijg je het geld voor je droomreis bij elkaar

Reizen staat momenteel door de coronacrisis op een laag pitje, maar dat houdt echter niet in dat we niet alvast kunnen beginnen met het plannen van een mooie reis. Zo is dit een mooi moment om aan het financiële plaatje te gaan denken. Daarom geven wij je een aantal tips om het geld voor je droomreis bij elkaar te krijgen.

Maak je plan concreet

Toegegeven: een datum prikken voor je reis is momenteel nog lastig. Het is tenslotte nog behoorlijk onzeker wanneer je weer naar hartenlust kunt reizen. Maar je kunt wel alvast vaststellen waar je precies heen wil en hoelang – ongeveer. Lees je goed in over de landen die je op het oog hebt en maak keuzes. Zodra je plan concreet is, zal het makkelijker worden om te sparen.

Hoeveel geld heb je precies nodig? 

Nu je een goed plan voor ogen hebt, kun je een budget voor je reis gaan berekenen. Er zijn online verschillende tools beschikbaar die je kunnen helpen met de vraag wat je op welke bestemming zo ongeveer kwijt zult zijn. Je kunt namelijk vaak aangeven hoe luxe je wilt reizen. Calculeer altijd wat extra’s in voor eventuele onvoorziene kosten, zodat jij je op de reis zelf geen zorgen hoeft te maken over geld. Het blijft natuurlijk altijd een schatting. Een concreet spaardoel zal nog verder motiveren om geld opzij te zetten.

Maak automatisch geld over naar je spaarrekening

Een welbekende manier om te sparen is om maandelijks automatisch een vast bedrag naar je spaarrekening te laten overboeken. Omdat dit automatisch gebeurt, is het sparen redelijk ongemerkt. Vervolgens leef je van wat er overblijft. Merk je dat je toch te vaak weer terug naar je spaargeld grijpt? Dan zal je ergens op moeten besparen, zie de volgende tips.

Bespaar op je vaste lasten

Veel mensen denken dat sparen inhoudt dat je minder leuke dingen kunt doen en/of kopen. Maar misschien kun je wel meer dan genoeg besparen op je vaste lasten. Dit wordt uit gemak vaak niet goed onderzocht. Leg al je vaste lasten onder de loep en kijk waar je misschien te veel betaalt. Zo loont het om over te stappen van energieleverancier. Je betaalt namelijk hoge tarieven zodra je contract is afgelopen. Bovendien krijg je van een nieuwe energieleverancier vaak een fijne welkomstkorting. Een nieuw contract is dus eigenlijk altijd voordeliger.

Breng daarnaast je kosten voor je internet in kaart en vergelijk deze met andere providers. Internet vergelijken doe je niet alleen basis van prijs, maar ook van andere factoren. Past het abonnement bijvoorbeeld wel bij jouw internetverbruik? Ook kan het voordeliger zijn om een alles-in-één-pakket aan te schaffen.

Bespaar op uitjes

Levert het besparen op je vaste lasten nog niet genoeg op of waren deze al zo goedkoop mogelijk? Dan is het tijd om te kijken of je op uitjes kunt besparen. Dit hoeft echter lang niet zo vervelend te zijn als je wellicht denkt. Maak er iets leuks van! In plaats van duur uit eten te gaan kan er ook thuis een gezellig en lekker diner worden georganiseerd. En in plaats van het terras kun je picknicken in het park. Probeer zoveel mogelijk leuke budgetalternatieven voor uitjes te bedenken.

Bespaar op vervoer

De kosten voor de auto en het openbaar vervoer kunnen aardig in de papieren lopen. Het kan dus flink schelen om eens wat vaker de fiets te pakken. Dit kan uiteraard niet altijd, maar probeer het in je systeem te krijgen om bij kleine afstanden altijd voor de fiets te kiezen. Fietsen is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook goed voor het milieu én je pakt meteen beweging mee. Alleen maar pluspunten dus.

Houd goedkope vliegtickets in de gaten

Tot slot kun je flink besparen op je vliegticket, mits je het slim aanpakt. Wacht zeker niet te lang, want over het algemeen loont het om vroeg te boeken. Maar let op: wees ook niet te vroeg. Houd aanbiedingen in de gaten en kijk altijd goed rond bij verschillende aanbieders. Het kan soms ook flink schelen om uit te wijken naar een luchthaven in de buurt. Hoe flexibeler je bent, hoe hoger je kans is op een scherp geprijsd vliegticket.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram